Nyheter

Skickade nakenbilder – på sitt eget barnbarn

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

”Är väl dum i huvudet”

SÄKRA BEVIS Åklagaren Niclas Eltenius bevis mot de 23 kvinnorna består av tusentals sidor av grova chatt- och mejlkonversationer mellan den 43-årige mannen och kvinnorna.
SÄKRA BEVIS Åklagaren Niclas Eltenius bevis mot de 23 kvinnorna består av tusentals sidor av grova chatt- och mejlkonversationer mellan den 43-årige mannen och kvinnorna.

FALUN. ”Vanliga” mammor och mormödrar som säger sig inte bli sexuellt upphetsade av barn.

Men en skickade nakenbilder på sina egna barnbarn.

Andra bad om mer barnporr och fantiserade om att våldta barn.

– Jag är väl dum i huvudet, säger en av de åtalade kvinnorna i förhör.

Kvinnorna skickade nakenbilder till den 43-årige mannen.

Åklagare Niclas Eltenius, som i går väckte det unika åtalet, menar att bevisningen mot de 23 åtalade kvinnorna är stark. Den består av tusentals sidor av grova chatt- och mejlkonversationer mellan den 43-årige huvudmannen och kvinnorna.

De har börjat med att chatta om alldagliga saker på nätet. Det har övergått till sexprat som blivit allt grövre.

Sexpratade om bilderna

– Sedan har han börjat skicka barnpornografibilder och filmer till kvinnorna och man har börjat att diskutera dem. Flera av kvinnorna har även träffat huvudmannen och haft en sexuell relation med honom, säger Niclas Eltenius.

Två av kvinnorna har själva skickat bilder till 43-åringen. En av dem, en 55-årig kvinna, har skickat bilder på sina nakna barnbarn. Mannen har berättat hur han onanerat till dem och kvinnan har sexpratat om bilderna.

– Jag förstår att det är hemska bilder men jag har blockerat det inom mig, säger hon och menar att hon blivit manipulerad.

”De var uppmuntrande”

En annan kvinna, en 47-åring, sände även hon över bilder av en naken 3-årig släkting.

– Jag är väl dum i huvudet.

Flera av kvinnorna hävdar att de fått de grova bilderna skickade av mannen utan att de egentligen velat det. De har känt sig hotade och inte vågat annat än att ta emot dem.

– Ingenting i chatt-konversationerna tyder på att de utsatts för någon form av hot. De vill förmildra sin inblandning. Men jag tycker att den bevisning vi har visar att de varit uppmuntrande och intresserade, säger åklagaren Niclas Eltenius.

Känner stark ånger

En kvinna har chattat ingående med 43-åringen om att droga ett av sina egna barn och sedan utföra sexuella handlingar på det tillsammans med mannen.

I dag känner hon stark ångest för att hon ens uttryckt tanken:

– Jag skulle aldrig kunna utsätta mina barn för något av det jag skrev. En frisk människa skulle inte skriva sådant.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Beställ här

Publisert: