Försäkringskassan

Gangster stäms – av F-kassan

Av: 

Martin Ekelund

NYHETER

Källan bakom kungaboken – gangstern Mille Markovic – stäms av Försäkringskassan.

Han agerade porrklubbskonsult och tjänade stora pengar utomlands samtidigt som han fick förtidspension.

– Jag bedriver inkassoföretag och har anställda. Så jag arbetar inte, det är självrullande, säger Mille.

Gangstern Mille Markovic blev allmänt känd i höstas i samband med skandalboken ”Den ofrivilliga monarken”. Markovic drev klubben Club Power där han uppger att kungen och hans vänner regelbundet festade tillsammans med kvinnor från en ökänd strippklubb.

Nu har han själv hamnat i blåsväder och stäms av Försäkringskassan på 325 719 kronor.

Sedan 2002 har Mille Markovic varit förtidspensionär på deltid. Och de senaste sex åren anses han inte haft någon arbetsförmåga alls.

– Det var på grund av att det var så mycket krångel och problem med undre världen och polisen. Och att jag hade svårt att sova på nätterna, säger han.

Sex miljoner i intäkter

Men Försäkringskassan har en annan uppfattning. När Mille Markovic 2008 dömdes till 2,5 års fängelse för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott vaknade myndighetens utredare.

I förundersökningen framkom att Mille fungerat som konsult åt två välkända porrklubbar i Stockholm mot en ersättning av tio procent av omsättningen. Enligt Skatteverkets beräkning innebar det intäkter på drygt sex miljoner kronor.

Avlyssnades av polisen

Dessutom uppger han att han bott och arbetat i Spanien mellan 2001 och 2007. Och under polisens telefonavlyssning hörde de honom säga att han tjänar 40 miljoner om året.

– Vi bedömer den arbetsförmåga som konstaterats i domen. Vi har ingen inblick i vad han har tjänat. Men vi vet att han har agerat och att han erkänt detta och sedan blivit dömd för det, säger OIa Reihammar, jurist på Försäkringskassan.

Men Mille Markovic anser att Försäkringskassan har fel.

– Om man läser domen från 2008 så har jag inte varit arbetsför under den tiden de påstår. Det var från maj till oktober 2007 jag hjälpte till på klubbarna.

Han säger sig heller aldrig fått några pengar för det arbetet.

Men är det rimligt att du ska ha sjukersättning samtidigt som du säger att du tjänar 40 miljoner?

– Ja, det är i och för sig fel. Det kan jag hålla med om. Men eftersom min läkare tyckte att jag mådde dåligt ansåg han att jag skulle ha det.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Försäkringskassan