”SD-politiker bakom Politiskt inkorrekt”

Donerade pengar går direkt in på Kent Ekeroths bankkonto

Sajten Politiskt inkorrekt säger sig vara politiskt obunden.

Men pengarna som doneras till sajten går direkt till Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth.

– Det är en sajt som ligger helt i linje med Sverigedemokraternas kärnpolitik, främlingsfientlig och bitvis rasistisk, säger Robert Aschberg, ansvarig utgivare för antirasistiska tidskriften Expo.

Politiskt inkorrekt är en nyhetssajt som skriver om sådant de anser att andra medier censurerar. Redaktionen säger sig vara politiskt oberoende, trots att uppgifter om samröre med Sverigedemokraterna har förekommit.

I september förra året skrev redaktionen:

"Så en gång för alla: SD finansierar inte Politiskt inkorrekts verksamhet, varken nu eller i framtiden. Däremot kanske de skickar några tusenlappar och ett tackbrev för vår insats. Det är vi värda."

"Inte förvånad"

På Politiskt inkorrekts sajt kan läsare donera pengar till redaktionens ideella arbete. Men bankgironumret går direkt till Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth, skriver bloggen Absolute banana.

Robert Aschberg, ansvarig utgivare för den antirasistiska tidskriften Expo, är inte förvånad över att Kent Ekeroth verkar ligga bakom sajten.

– Vi har aldrig trott att sajten har varit oberoende. Det är en sajt som ligger helt i linje med Sverigedemokraternas kärnpolitik, främlingsfientlig och bitvis rasistisk. Där kan de säga sånt de inte kan säga i riksdagen. Över huvud taget använder Sverigedemokraterna internet för att säga sånt de inte kan säga i salongerna, säger han.

Förnekar

Kent Ekeroth själv förnekar att han ligger bakom sajten.

Är det du som ligger bakom Politiskt inkorrekt?

– Nej, det gör jag inte.

Men de donerade pengarna går ju till dig?

– Därför att jag hjälper dem att samla in pengar, jag vill hjälpa dem att hålla sajten levande.

Är det inte olämpligt att pengarna går till dig då?

– Nej, det tycker jag inte.

Varför?

– Därför att det är en sajt jag vill hålla vid liv, som tar fram nyheter som ni i gammelmedia inte gör.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN