Nyheter

”Sämsta betyget någonsin”

Av: 

Olof Svensson

NYHETER

Socialstyrelsens Lars-Erik Holm korad till Sveriges värsta chef

Socialstyrelsen värnar om hälsa och välfärd.

Men bakom de egna dörrarna vittnar medarbetarna om skräckvälde.

Högsta chefen Lars-Erik Holm är Sveriges värsta chef.

– Han får det sämsta betyget som någonsin har delats ut, säger Kristofer Steneberg, redaktionschef på tidningen Chef.

Medarbetarna är rädda och undviker honom. Erfarna utredare flyr gråtande ur mötesrummen. Den sociala ohälsan har aldrig varit sämre på Socialstyrelsen.

Den mörka bilden av Socialstyrelsens general-direktör Lars-Erik Holm berättas i tidningen Chefs nya nummer. I 15 år har tidningen listat kanonchefer såväl som skitchefer. Men ingen har varit i närheten av Lars-Erik Holms bottennotering.

Vad gör han då, denna hatade chef?

– Han talar tvärtomspråket, han säger att det ska vara högt i tak men det har aldrig varit lägre än nu ... Det är så dimmigt att man knappt ser framför sig, säger en medarbetare till Chef.

”Han är isolerad”

– Man jobbar inte med honom. Han är isolerad. Vad som händer om man knackar på hans stängda dörr? Ingen vet. För det gör man inte, säger en annan.

När Lars-Erik Holm tog över som generaldirektör 2008 skulle förändringens vindar blåsa genom myndigheten.

Ett skräckvälde

Öppenhet och transparens var nyckelorden. Men det förvandlades snabbt till ett skräckvälde och en pyramidorganisation med toppstryrning. Medarbetare och chefer förlorade all insyn i verksamheten, skriver Chef.

Men huvudpersonen Lars-Erik Holm sågar testet. Socialstyrelsen är inne i den största förändringen i myndighetens historia – det kan inte gå helt smärtfritt.

– Tidningen har inte ens pratat med mig, det är oseriöst. Alla medarbetare kan inte jubla när saker förändras. De som upplever sig obekväma med förändringen kanske gjorde lite som de ville tidigare. Jag uppmanar diskussioner och triggas av meningsskiljaktigheter, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert: