Bröt sig in – stal hunden

NYHETER

Ett par i 20-års åldern i Motala fick ett brutalt uppvaknande i natt.

Inbrottstjuvar misshandlade dem och tog deras värdesaker – sen stal de parets hund.

– Att bli väckt på det här sättet mitt i natten måste vara en riktig mardröm, säger Fredrik Kliman, presstalesman på polisen i Östergötland.

Strax före klockan 02 natten mot måndagen fick polisen ett larm från en lägenhet på Torpavägen i Motala. Ett par i 20-års åldern hade drabbats av ett inbrott – medan de var hemma. Tre gärningsmän krossade altandörren och tog sig in. Paret misshandlades och fick sina plånböcker och bilnycklar stulna.

– Att bli väckt på det här sättet mitt i natten måste vara en riktig mardröm. Men de är inte allvarligt fysiskt skadade, säger Fredrik Kliman, presstalesman på polisen i Östergötland.

Stal parets hund

Men det stannade inte där. Tjuvarna passade också på att sno med sig parets hund. Enligt uppgift till Aftonbladet ska det röra sig om en hund av rasen Amstaff. En granne som bor i området har pratat med den drabbade kvinnan:

– Hon sa att de hade vält deras tv och slagit henne i ansiktet. Jag blev jätteförvånad över vad som har hänt, det är ett väldigt lugnt område annars, säger grannen.

Under dagen har polisen arbetat med att samla in teknisk bevisning på brottsplatsen. Men inbrottstjuvarna är fortfarande på fri fot.

Och inga spår finns av den försvunna hunden.

– Vi försöker ta reda på vad som ligger bakom det här. Kanske framkommer det mer när vi får in fler vittnesuppgifter, säger Fredrik Kliman.