Jokkmokksbo misstänkt för mord i Finland

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Först bröt han sig in hos en äldre man utanför Jokkmokk och misshandlade honom.

Sedan tog 27-åringen sin skoter och körde i väg – några dagar senare greps han i Finland misstänkt för ett brutalt knivmord.

Polisen är mycket förtegen rörande omständigheterna.

Det var för drygt en vecka sedan som en man 65-årsåldern blev överfallen i sitt hem av den aggressive unge mannen. Enligt polisanmälan trängde sig 27-åringen in i bostaden och började misshandla den äldre mannen. Han ska även ha hotat honom med kniv och skurit sönder däcken på en bil och ett släp som stod på gården, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det dök upp en man vid mitt hus. Jag gick ut på bron och frågade vad det var. Då trängde han sig in i mitt kök, säger den överfallne mannen till NSD.

Misstänkt för mord i Muonio

Händelsen rubriceras av polisen som misshandel och hemfridsbrott.

Efter handgemänget i den äldre mannens hus strax utanför Jokkmokk lämnade den yngre mannen plötsligt bostaden.

Några dagar senare dök han, enligt lokala medier, upp i finska Muonio nära den svenska gränsen. Där misstänks han ha mördat en man med kniv.

Han sitter han nu häktad i Rovaniemi misstänkt för det brutala knivmordet.

Finsk polis: ”En man anhållen”

Polisen i Norrbotten vill inte kommentera ärendet.

– Jag känner inte till vad han är misstänkt för i Finland, du får höra med dem, säger Hans Österlundh, vakthavande befäl på länskommunikationscentralen i Norrbotten.

Förundersökningsledaren i Finland, Jan Fordell, är inte tillgänglig för en kommentar när Aftonbladet kontaktar polisen i Rovaniemi, men han bekräftar för Norrbottenskuriren att en man mördats i tisdags i finska Muonio.

Han uppger även att en man är anhållen misstänkt för knivmordet.

Publicerad: