Nyheter

Morgan Alling blev blåst av kastrulliga

Av: 

Leonard Goldberg

NYHETER

Skådespelaren Morgan Alling trodde han hade köpt ett habilt köksset.

Men den fräcke gatuförsäljaren hade blåst honom rejält.

– Det gick inte ens att koka vatten i kastrullerna, säger Morgan Alling.

Tipsa | Aftonbladet

Skådespelaren Morgan Alling var på väg till Oscarsteatern när en bil stannade bredvid honom. En man hoppade ur bilen och ropade: "Hallå! Är du från Stockholm?".

– Mannen berättade att han hade ställt ut köksredskap på Clarion Hotel och att han bara hade två köksset kvar. Han hade bråttom till ett flyg till Amsterdam och behövde bli av med dem.

Morgan Alling erbjöds ett kanonpris. I stället för ordinarie 20 000 kronor fick han hela klabbet för en tusenlapp – "utställningspris", enligt försäljaren. Skådespelaren slog till.

Att försäljarens var utrustad med egen kortläsare gav honom ett seriöst skimmer.

Gick inte koka vatten

– Jag kände hela tiden att det är något här som inte stämmer, jag genomskådade det. Men jag köpte det ändå. De är ju så skickliga. Sen gick jag hem, och min fru blev skitsur, men jag skrattade bara. Jag skrattar fortfarande. För livet är ju så, man gör dumma saker. Jävlar vad skickliga de är.

Väl hemma hade Morgan Alling redan förstått att han redan blivit grundlurad och spärrade sitt kort.

– Det gick inte ens att koka vatten i kastrullerna. Så jag gick ner och slängde allt i grovsoprummet.

Efter incidenten har Morgan Alling gjort egna efterforskningar. På nätet finns otaliga historier från människor runt om i hela Europa som råkat ut för liknande lurendrejerier.

– Det är ju säkert en internationell liga som reser runt och lever på att kränga skit. Och det får man ge dem en eloge för, de är jävligt duktiga.

Vill varna andra

Jan Granqvist, chef för polisens nationella bedrägericenter, säger att förfaringssättet är vanligt och att det mycket väl kan röra sig om organiserad brottslighet. Bedragarna rör sig främst i storstäderna.

– Personerna påstår att de varit på mässa och har varor över. Men de säljer olika grejer. Det kan vara kostymer, skinnjackor och högtalare, säger han.

Morgan Alling tänkte först att blåsningen mest skulle vara en rolig historia för de närmaste vännerna. Men sedan tänkte han om och berättade om det inträffade på Instagram.

– De här människorna lever på att folk skäms. Folk tycker det är pinsamt, så de inte vågar prata om att de blivit lurade. Om jag går ut och säger att jag blev brutalt lurad så hoppas jag att fler får upp ögonen för det här. Jag måste bjuda på det här. Man ska inte skämmas för att man blivit bortgjord.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: