Nyheter

Josefsson: "Jag skiter i det"

Av: 

Mathias Asplund

NYHETER

Janne Josefsson tar inte tweet-attacken från Ametist Azordegan särskilt hårt.

– Det är anmärkningsvärt att kalla någon nazist, men jag skiter i det. Jag har blivit kallad så många saker. Ena dagen är jag kommunist, en annan nazist, säger Janne Josefsson till Aftonbladet.

Janne Josefsson säger att han själv inte har engagerat sig i frågan om "tweet-attacken" där han blev kallad för nazist.

– Jag har inte krävt någon ursäkt utan först i efterhand sett vad hon har skrivit. Hon får väl belägga det på något sätt, säger Josefsson.

Han hänvisar vidare till Uppdrag Gransknings ansvarige utgivare Nils Hanson eller sin chef på SVT.

– Jag vet inte ens vem hon är. Vill hon på lösa boliner anklaga någon för det får hon väl det men det förlorar hon nog mest på själv, säger Josefsson.

På SVT har man reagerat starkt mot uttalandet.

– Jag kan säga att Janne Josefsson är den journalist i landet som gjort den mest hårdföra och djupgående granskningen av nazisterna i Sverige på senare år så att kalla honom för nazist är befängt. Det tycker jag man ska be om ursäkt för, säger Nils Hansson, projektledare och ansvarig utgivare för Uppdrag Granskning.

Tänker ni agera mot Ametist Azordegan på något sätt?

– Nej, det som hänt är att Ylva M Andersson (SVT-chef i Göteborg red. anm.)har kontaktat Sveriges Radio som gått ut med ett mejl och beklagat det som hänt. Ametist har bett om ursäkt i ett offentligt sammanhang och vi nöjer oss där.

Ylva M Andersson tog upp händelsen direkt med programdirektören Björn Löfdahl på Sveriges Radio.

– Jag uppfattar att Sveriges Radio tog detta på största allvar och Ametist har bett om ursäkt, säger Ylva M Andersson och tillägger att de nu ser saken som utagerad.

"Grovt och slarvigt"

På torsdagseftermiddagen fördömde Sveriges Radios ledning inläggen om Janne Josefsson. Men händelsen hindrar inte Azordegan från att jobba kvar.

– Vi tycker att hon uttalat sig grovt och slarvigt, och att det är oacceptabelt att uttrycka sig så. Vi skulle inte vilja att Sveriges Radios medarbetare blev påhoppade på det sättet. Detta har vi i dag framfört till produktionsbolaget där hon arbetar och vi har för avsikt att framföra detta direkt till Ametist Azordegan, säger Sveriges Radios kommunikationsdirektör Helen Hellströmer i ett pressmeddelande.

– Det som nu hänt kommer däremot inte att påverka Ametist Azordegans möjligheter att fortsätta göra program för Sveriges Radio, säger Hellströmer.

Sveriges Radio fördömer också de personer som framfört mordhot mot Ametist Azordegan.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert: