Här är läsarnas bilder från stormen Sven

1 av 18 | Foto: – Jag var bara ute och promenerade med mina föräldrar under stormen när jag valde att ta bilderna. Där vattnet ligger just nu är det i vanliga fall egentligen en grusstig. Vågorna är ungefär en meter höga.
NYHETER

Stormen Sven har lämnat sina spår.

Större delen av kusterna längs med de södra delarna av landet är översvämmade.

Här är läsarnas bilder från de värst drabbade områdena.

Premtim Dautaj, 20, Arlöv:

– Jag var på väg till Tågarpskolan med min lillebror. Jag körde honom dit. Vi upptäckte då taket som hade rasat in på en företagsbyggnad. Jag stannade till och tänkte att detta måste jag fotografera.

John Phillips, 35, Malmö:

– Jag var på väg till vårdcentralen i Lomma eftersom jag fortfarande är skriven där. Det var helt galet nere i hamnen samtidigt som det var fascinerande. Det var väldigt höga vågor och jag tog många bilder på det hela.

Dusan Pancevski, 26, Örkelljunga:

– Jag körde cirka två hundra meter bakom lastbilen som rörde sig i södergående riktning mellan Ljungby och Värnamo på E4:an när hela ekipaget plötsligt fick sladd och slängde sig över vägen. Man såg inne i hytten hur chauffören kastades runt som en pingisboll. Jag stannade och sprang fram för att se hur han mådde. Han var skakad men utan skador.

Emma Kjellgren, 32, Nyhammar:

– Vi var på väg mot Götene på väg 44. Först såg vi bara små personbilar på vägarna men sen såg vi lastbilen som låg där tvärsöver vägen. Chauffören verkade helt okej, utan skador. Han satt kvar i bilen.

Lennart Hansson, 66, Limhamn:

– Södra fiskehamnen i Limhamn är översvämmad över kajerna. Jag har själv båt där nere och var där för för att titta till båten när jag tog bilden. Min egen båt har dock klarat sig eftersom jag har den uppe på land nu över vintern.

Mira Grgic, 62, Helsingborg:

– Det var väldigt obehagligt när jag var ute. Jag gick ut längs med Strandvägen i Helsingborg för att fotografera lite. Hela gatan är under vatten. Sommarrestaurangerna längs med stranden är halvt under vatten. I övrigt flyter även fiskmåsarna längs med hela Strandvägen.

Niklas Jansson, 23, Landskrona:

– Jag var bara ute och promenerade med mina föräldrar under stormen när jag valde att ta bilderna. Där vattnet ligger just nu är det i vanliga fall egentligen en grusstig. Vågorna är ungefär en meter höga.