God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Trump om sin ”fixare”: Döm honom till fängelse

Donald Trump vill att hans före detta närmaste man och fixare Michael Cohen ska dömas till fängelse. Det skriver presidenten på Twitter. Cohen har erkänt flera brott och samarbetar nu med myndigheterna och ryssutredaren Robert Mueller.

Läs hela artikeln

Två äldre kvinnor döda i våldsam krock

Två äldre kvinnor har dött efter att ha krockat norr om Gnarp i Gävleborgs län.
– Det är två personbilar som kolliderar i samband med att ena bilen ska göra en vänstersväng, säger Daniel Wikdahl presstalesperson RLC Mitt.

Läs hela artikeln

Ville mörda Trump – med gaffeltruck

En 42-årig man från North Dakota åtalas för att ha planerat att mörda Donald Trump. Mannen, som erkänt, hade planerat att välta presidentens bil med en gaffeltruck.

Läs hela artikeln

Bebislycka för den 17-åriga skådisen

”Corrie”-skådisen Alex Bain har fått barn. Bain och flickvännen Levi Selby har fått en dotter, rapporterar The Sun.
– Det är den största gåvan de kunde önska sig den här julen, säger en källa till sajten.

Läs hela artikeln

Pinsamma frågan till världens bästa

Ada Hegerberg blev den första kvinnan att vinna Ballon d’Or. Frågan efter den historiska vinsten? Om hon kunde ”twerka”.
”För första gången delas detta pris ut till en kvinna, då förstör den här låga jävla idioten detta ögonblick !!!! FY FAAAAAAAN!”, skriver ex-landslagsstjärnan Johanna Almgren på sin Twitter.

Läs hela artikeln

Somnade med brasa på tv:n – brandkåren ryckte ut

Kevin, 25, somnade medan han hade på tv:n som visade en digital brasa. Två timmar senare väcktes han av att räddningstjänsten var på plats.
– Jag har en 65 tums tv som tar upp nästan hela lägenheten, så det måste ha sett ut som världens största brand, säger han.

Läs hela artikeln

”Lyssna på Greta – annars dör vi”

JONNA SIMA: ”Av barn och fyllon får man höra sanningen brukar man säga. Sällan har det ordspråket stämt bättre in än på Greta Thunberg. Femtonåringen från Stockholm har lyft klimatfrågans relevans inte bara här i Sverige utan faktiskt i stora delar av världen.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!