Nyheter

Man gripen för knivdåd – gift med ett offer

Av: 

TT

NYHETER

Flera personer har knivskadats i glesbygdsorten Nore i centrala Norge. En misstänkt gärningsman har gripits.

Ett av offren är mannens fru, som har livshotande skador. Han hade ett kontaktförbud till följd av tidigare misstänkta våldsbrott.

Våldsdådet i Nore beskrevs till en början som en pågående och livshotande händelse av polisen. Det ägde rum vid en korsning i den lilla orten, utanför en livsmedelsbutik.

Tre personer skadades, varav en är den misstänkte gärningsmannen. Två personer har hämtats av ambulanshelikopter och flugits till Oslo för vård.

Det första larmet ringdes in vid klockan tio i nio på fredagsmorgonen. En knapp timme senare meddelade polisen att den misstänkte mannen var ”under kontroll”.

Utreds redan

Mannen är gift med ett av offren, en kvinna, meddelar polisen i ett pressmeddelande. En polis berättar för tidningen Dagbladet att mannen hade belagts med kontaktförbud mot sin fru, då han misstänks ha misshandlat henne vid tidigare tillfällen. De tidigare våldsbrotten har utretts sedan i höstas.

När gärningsmannen gick till anfall var det personer runt omkring – enligt norska medier en bussförare och några skolelever – som ingrep och försökte brotta ned honom. Räddningspersonal kom fram till brottsplatsen först och fick till en början omhänderta den misstänkte.

En man som befann sig i området berättar för tidningen VG hur han såg en skadad kvinna ligga på marken.

– Jag trodde först att det var en påkörning eftersom det låg en stor blodpöl på marken, säger han.

Det framgår inte vem den tredje personen som skadats är.

Nordväst om Oslo

Norges justitie- och beredskapsminister Emelie Enger Mehl har gått ut med ett kort uttalande där hon säger att våldshandlingar som dessa är allvarliga och bedrövliga.

Nore og Uvdals kommun ligger i den stora dalgången Numedal, omkring tio mil nordväst om Oslo, och omfattar stora delar av fjällområdet Hardangervidda.

ANNONS

Så kan du skydda hemmet mot blixtnedslag – köp en grenkontakt med överspänningsskydd!

Extern länk från Webhallen

Köp här!

Publisert: