Nyheter

Svenska Sara flyr från orkanen – ”stressande och ångestladdat”

Av: 

Manne Berggren Wiklund

NYHETER

Svenska Sara Rogers har bott i Louisiana med sin familj sedan 2016.

I fredags lämnade de sitt hus och flydde från orkanen Ida som nu drar in över kusten.

– Jag hoppas innerligt att vårat hus klarar sig. Vi sitter på nålar, berättar Sara för Aftonbladet.

Stormen Ida drar under söndagen in över Louisiana. Svenska Sara, 29, bor strax utanför New Orleans men är ursprungligen från Kungsbacka. Under fredagskvällen flydde hon tillsammans med sin man Wesley och deras tvååriga dotter Matilda från orkanen.

– Vi lämnade vårat hus i fredagskväll vid 18:30 och fick köra bakvägar genom Baton Rouge på grund av stillastående trafik på motorvägen, skriver Sara Rogers i ett mejl till Aftonbladet.

Familjen flyttade från Sverige till Slidell utanför New Orleans 2016. Där har de stadgat sig och köpt hus. Nu har de tvingats fly från orkanen till Wesleys föräldrar i Shreveport i nordvästra Louisiana.

– Vi är tacksamma för att vi kunde evakuera. Men omättligt oroliga över skadorna den här stormen kommer leverera. Inte bara för vår egen skull med vårt hus som vi kämpat så hårt för, men även för alla som inte kunnat evakuera, säger Sara Rogers.

Familjen är oroliga för översvämningar då de bor så nära kanalen.

Grannarna är kvar

När orkanen Zeta kom över Louisiana i oktober förra året berättar Sara att de lovade sig själva att om det skulle komma en ny orkan som var kategori 3 eller högre så skulle de evakuera. Orkanen Ida uppgraderades under söndagsmorgonen till kategori 4.

Flera av Saras grannar har valt stanna kvar i Slidell och hon har kontakt med dem över Facebook.

– Vid orkanen Zeta som var mycket svagare förlorade vi strömmen i 30 timmar. Nu är orkanen fortfarande över kusten och vissa av våra grannar berättar att de redan har förlorat strömmen, säger Sara.

Invånare i Bay Saint Louis åker vattenskoter på gatan.

”Vet inte när vi kommer hem igen”

Innan de åkte stormsäkrade de sitt hus så gott de kunde. De lyfte upp saker som låg på lägre höjd i hemmet till högre ytor. Och tog in alla utomhusmöbler och lösa saker till garaget.

Hur det kommer att gå och när de kan åka hem igen vet hon inte

– Vi har ingen aning om när vi kan åka hem igen. Det är stressande och ångestladdat att inte veta hur det går där hemma, medans vi är här, säger Sara Rogers.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Orkanen Ida nu uppe i kategori 4