Man allvarligt skadad efter skottlossning vid tunnelbana

En man sköts i Hässelby strand i västra Stockholm sent på fredagskvällen.

Skottlossningen ska ha skett i närheten av tunnelbanestationen.

Mannen larmade själv 112 och ska i larmsamtalet ha skrikit ”Jag kommer att dö”, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen larmades till Hässelby i västra Stockholm, nära tunnelbanestationen, sent på fredagskvällen. Larmet kom in vid 23.29 från flera inringare som hört smällar från skjutvapen och någon som skrek på hjälp.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen själv ha ringt 112 och i larmsamtalet ha skrikit ”Jag kommer att dö”.

När polisen kom fram till platsen hittades en man i 20-årsåldern med skottskador. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och hans skadeläge var allvarligt men inte livshotande.

Enligt källor till Aftonbladet ska mannen tillhöra ett kriminellt nätverk, och har enligt uppgift blivit skjuten i benen och överkroppen. Mannen ska ha burit skyddsväst, enligt uppgifter.

Bil intressant

Enligt uppgifter till Aftonbladet har flera personer setts fly från platsen. Även en bil och en svart motorcykel som setts lämna platsen uppges vara intressant i utredningen.

Om det var flera personer inblandade i skjutningen kan polisen inte bekräfta i nuläget.

– Vi letar efter gärningspersonen eller gärningspersonerna, vi håller förhör och genomför en teknisk utredning för att få en uppfattning, säger Per Fahlström.

Polis på plats efter skottlossningen.
Polis på plats efter skottlossningen.

Huruvida en bil som är särskilt intressant i utredningen setts lämna platsen kan polisen inte heller bekräfta i nuläget.

Tidigare under fredagskvällen skedde en skottlossning i Tensta i nordvästra Stockholm. Det utreds nu om det finns kopplingar mellan händelserna, uppger källor till Aftonbladet.

– Vi tittar alltid på om det finns kopplingar, men att det skulle finnas några mellan det här och den skjutning som var i Tensta tidigare ikväll är ingenting jag känner till just nu, säger Per Fahlström.

Ingen gripen

Polisen tittar även om det kan ha funnits övervakningskameror i närheten av brottsplatsen.

– Det tittar vi alltid på om det kan finnas, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson hos polisen i Region Stockholm.

Tidigt på lördagen var fortfarande ingen gripen. Avspärrningarna på platsen var hävda.

– Utredningen är inne i ett intensivt skede just nu. Man samlar in information, samlar in vittnen och har haft hundar på platsen, säger Helena Boström Thomas.

En förundersökning gällande mordförsök och grovt vapenbrott är inledd.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN