Flickan som anmälde Bali: ”Märkte att han ville ha sex med mig”

Hanif Bali var den 17-åriga flickans politiska förebild.

Nu riktar hon sexanklagelser mot honom och säger till Sydsvenskan att han försökt övertala henne om att få ta hennes oskuld.

– Alltså, jag märkte ju att han ville ha sex med mig. Då sa ju jag till honom att jag är oskuld för jag har inte velat ha sex med någon om det inte är rätt person. Och då sa han “jag tror att jag skulle kunna vara en bra första”, säger hon till tidningen.

Den i dag 17-åriga flickan som riktar sexanklagelser mot Hanif Bali hade honom som en förebild inom politiken och var själv medlem i Moderaternas ungdomsförbund.

Hon berättar för Sydsvenskan att de träffades första gången under en talarkväll januari 2020. Han skjutsade sedan hem henne och en kompis. Därefter började flickan och Bali ses för att han skulle hjälpa henne med läxor. De hade senare kontakt via Tinder och andra sociala medier samt pratade i telefon, berättar hon för tidningen.

Under sommaren 2020 sågs flickan och Bali för tredje gången. För Sydsvenskan berättar hon att de satt i soffan och kollade på tv när han ska ha försökt göra närmanden.

Ville undvika medial uppmärksamhet

Drygt ett år senare anmälde hon honom internt inom Moderaterna. Hon hade tidigare inte vågat men ångrade sig när kommunalrådet i Malmö, Torbjörn Tegnhammar (M) anklagades för att ha bettet sig olämpligt mot kvinnor inom Moderaterna. Han lämnade sina uppdrag efter en internutredning.

– Det var det som fick mig att tänka på att anmäla till partiet. Att det var ett alternativ. Sedan tänkte jag att jag skulle göra det så fort som möjligt så att jag inte gör det under valrörelsen, säger hon till tidningen.

Hon berättar för Sydsvenskan att hon aldrig ville att händelsen skulle bli medial.

Hon säger att hon mår dåligt och vill sätta punkt med intervjun i Sydsvenskan och inte ge ytterligare kommentarer i media.

I onsdags publicerade Bali ett inlägg på Facebook där han bekräftar att han haft kontakt med en MUF-medlem och hjälpt henne med studier samt ”privata angelägenheter”. Han menar att hon blev ”väldigt intensivt kontaktsökande” och förnekar att han skulle ha gjort något olämpligt.

”När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt. När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell. Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt. Personens kontakter upphörde en tid när jag vänligt men bestämt förklarade att hon inte kan fortsätta höra av sig då jag är betydligt äldre än henne, har flickvän och inte är intresserad av något annat”, skriver han.

”Har också gott om bevis”

Flickan har nu valt att polisanmäla Hanif Bali. Hon berättar för Sydsvenskan att Bali ska ha övertalat henne att radera deras chatt på Instagram och att de skulle fortsätta kontakten på Snapchat, där meddelanden raderas automatiskt när de blivit lästa.

– Han säger att han har gott om bevis på att han är oskyldig. Jag har också gott om bevis som visar att det inte är så, men det är inget jag vill dela med mig av nu. Men som sagt har jag gjort en polisanmälan. Det får komma fram då helt enkelt, säger hon till Sydsvenskan.

Under fredagen meddelade Åklagarmyndigheten att man inlett en förundersökning om misstänkt utnyttjande av barn för sexuell posering efter flera polisanmälningar mot honom. Samma dag meddelade Bali att han tar en paus inom politiken.

– Då förundersökningen fortfarande är i ett tidigt inledningsskede kan inte mer information lämnas just nu. Jag kan inte kommentera närmare vilka anmälningar som gjorts eller gå in på några detaljer om misstankarna, säger chefsåklagare Maria Sterup, i ett pressmeddelande.

Aftonbladet har sökt Hanif Bali för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE