L har inte lockat väljare under sommaren

avTT

Publicerad:
Foto: Henrik Montgomery/TT
Nyamko Sabuni tog över ordförandeposten i Liberalerna 28 juni. Arkivbild.

Det har inte skett några större förändringar i väljaropinionen under sommaren. Det visar en Sifo-undersökning som beställts av Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. Liberalerna bytte partiledare i slutet av juni, men Nyamko Sabuni har inte lyckats öka stödet för partiet.

De ligger fortfarande under riksdagsspärren, med 3,8 procent av svenskarnas stöd. Det är den sjunde mätningen i rad som partiet inte når upp till 4 procent skriver SvD.

– Vi har inte sett några förändringar med Sabuni än. Men det var samma sak med Ebba Busch Thor i KD. Förändringarna i opinionen kom inte omedelbart, utan först när det blev en ändring i politiken, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo till SvD.

Kristdemokraterna har dock tappat i stöd under våren, i maj hade de 12 procent av väljarstödet, i juni 9,5 procent och i augusti landar de på 8,4 procent. SvD skriver att förändringen inte är statistiskt signifikant, men att trenden är fortsatt nedåtgående. Moderaterna som gått upp 3,2 procentenheter sedan i maj är enligt samma undersökning det parti som har störst stöd bland unga.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM