Göteborg

Ny fågelattack i sommarvärmen

Av: 

Michael Toll

NYHETER

Tidigare i veckan gäckade en arg kråka boende på Södermalm i Stockholm.

Nu har nya fåglar slagit till.

– På kort tid såg jag fyra, fem personer som blev attackerade. Fåglarna känns riktigt arga, säger Patrik, 30, som låg och solade. 

I onsdags satte en kråka skräck i förbipasserande på Rosenlundsgatan i Stockholm. En person fick föras till sjukhus efter att ha blivit hackad i huvudet.

Det hela slutade med att den argsinta kråkmamman och hennes ungar blev avlivade av kommunens viltvårdare på uppdrag av polisen.

Under söndagen slog ett gäng andra arga fåglar till. Denna gång i Göteborg.

Flera personer som skulle njuta av det ljuvliga Mors dag-vädret vid Stampens kyrkogård blev attackerade av kråkliknande fåglar.

– De flyger runt här och jagar folk. Jag har sett fyra, fem attacker på kort tid, säger Patrik som på behörigt avstånd bevittnade de sura fåglarna.

Skärmdumpar från filmen.

Försökte hacka i huvud

På bilder syns hur en fågel upprepade gånger försöker hacka på en springande kvinna – som skrikandes genom parken försöker undkomma klor och näbbar.

– Det är fortfarande kråkor kvar där som ger sig på folk, säger Patrik som dock lämnat platsen. Men inte på grund av rädsla utan för att han hamnade i skugga.

Polisen har ingen pågående insats mot fåglar i Göteborg.

– Nej, vi har inte fått några larm om kråkor eller arga fåglar. Vi har inte varit inblandade i något fågelärenden över huvud taget, säger Göran Carlbom vid polisen i region Väst.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Kråkigt slut efter fågelattacken på Södermalm

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg

Fåglar