Polisen vädjar i hettan: Begå inga brott

En värmebölja drar in över USA.

Då vädjar polisen i en stad i Massachusetts till kriminella att inte begå några brott förrän det svalnar.

”Vi ber alla som funderat på att utföra någon slags kriminell handling att vänta till på måndag”, skriver Braintrees poliskår i ett Facebookinlägg.

En värmebölja har dragit in över stora delar av USA. Och när staden Braintree i Massachusetts väntas få uppemot 39 grader till helgen vädjar den lokala poliskåren till befolkningen att vänta med att begå några brott – tills det svalnar.

”På grund av den extrema hettan så ber vi alla som funderat på att utföra någon slags kriminell handling att vänta till på måndag”, vädjar poliskåren i ett Facebookinlägg, skriver CNN.

”Att begå brott i denna extrema hetta är en ny nivå av skurkaktighet och dessutom väldigt farligt”.

Braintree Police Departments inlägg på Facebook.
Braintree Police Departments inlägg på Facebook.

Föreslår karateträning

I inlägget, som delats över 100 000 gånger sedan i fredags, erbjuder polisen även förslag på alternativa aktiviteter för den som tänkt begå ett brott i helgen.

”Stanna hemma, dra på luftkonditioneringen på max, sträckkolla Stranger Things säsong tre, lek med ansiktsappen eller träna karate i källaren, så ses vi alla på måndag när det svalnat”.

Sex döda av värmeböljan

Sex personer har hittills dött av värmeböljan, som på allvar drog in över USA på fredagen, skriver CBS. I städer som Boston, New York, Philadelphia, Baltimore och Washington har landets vädermyndighet utfärdat extremvädervarningar.

På fredagsmorgonen berörde varningen om sommarhettan uppemot 195 miljoner personer, skriver CNN.

Publisert:

LÄS VIDARE