Inget samband mellan bomblarmen i Östra hamnen och Fosie

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Mikael Nilsson
Morgonens larm kom vid Tärnögatan.

Två bomblarm på två dagar i Malmö.

Vid det andra tillfället hittades dock inga farliga föremål - och händelserna har inget samband med varandra.

– Nej, det är inget vi ser i nuläget. Att de har med varandra att göra, säger Filip Annas, vid polisens ledningscentral.

I går, tisdag, kom ett larm om en misstänkt bomb på Amilonsvägen i Fosie. Polisen meddelade efteråt att man tagit hand om flera explosiva föremål, efter att tekniker från nationella bombskyddet oskadliggjort föremålen.

Den här morgonen larmades polis och räddningstjänst om en brand på Tärnögatan i Östra hamnen. Branden kunde snabbt släckas men ett stort område spärrades av och nationella bombskyddet kallades till platsen.

Rubriceras som mordbrand

Några explosiva föremål fanns dock inte på platsen.

– När teknikerna var klara på platsen i dag kunde de konstatera att inga farliga föremål hittats, säger Filip Annas, vid polisens ledningscentral.

Branden på Tärnögatan har istället rubricerats som mordbrand.

– Allt tyder på att branden startat väldigt kraftigt. Det kan ha låtit, så att säga. Händelsen kommer rubriceras som mordbrand, säger Filip Annas.

Inträffade vid bilfirmor

Både gårdagens larm i Fosie och dagens larm i Östra hamnen inträffade i områden vid bilfirmor. De två händelserna har dock inget samband, enligt polisen.

– Enligt de uppgifter som har nått mig har de inte med varandra att göra. Sen tittar vi alltid på om det förekommer uppgifter som pekar åt ena eller andra hållet. Men av de uppgifter som jag fått är det inget som pekar på det i nuläget.

Gällande mordbranden på Tärnögatan har polisen i nuläget ingen misstänkt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM