Flicka avliden efter skjutning i Botkyrka

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Naina Helén Jåma/TT
En ung person avlidit efter att ha skottskadats i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. En bensinmack har spärrats av och polisen arbetar med att samla in information.

Den flicka som skottskadats vid en bensinmack i Botkyrka under lördagsnatten har avlidit. Polisen har spärrat av platsen och det genomförs en teknisk undersökning.

Flera personer larmade polisen vid klockan 3.27 om att man hört smällar vid en bensinmack i Botkyrka, söder om Stockholm, och polispatrullen fann en flicka under 15 år, skottskadad när den kom till platsen.

Vid 10-tiden på söndagen uppdaterade polisen sin hemsida med uppgifterna om att flickan avlidit och att hennes vårdnadshavare underrättats.

Förde till sjukhus med ambulans

Tidigt under söndagsmorgonen ska polisen ha uppgett att det rörde sig en "relativt ung person" som är skottskadad, men valde sen att inte kommentera varken skadeläge eller personinformationen.

Den unga kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, men där gick hennes liv inte att rädda.

Stora avspärrningar på platsen

Platsen spärrades av tidigt och polisens tekniker har påbörjat den tekniska undersökningen.

– Vi har ganska stora avspärrningar där och arbetet kommer nog pågå under dagen. Sen ska vi sammanställa våra fynd där med information från övervakningskameror och förhör, berättar Eva Nilsson.

Arbetet med att söka efter gärningspersoner fortsätter också.

TT: Finns det några misstänkta?

– Det vet jag inte, men ingen är frihetsberövad.

Rubriceringen på förundersökningen har ändrats och gäller nu mord.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN