Ung duo på våldsturné i Borås – försökte köra på poliser

Av: Nora Fernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Vid 14.30 fick polisen larm om en hundbiten man.

En timme senare hade en ung duo genomfört en lång rad brott under en intensiv våldsturné som avslutades först efter att de försökt köra på en polispatrull.

– Det hela är ganska oförklarligt, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

En 26-årig man och en 21-årig kvinna misstänks ligga bakom de dramatiska händelserna som utspelade sig i Borås under tisdagseftermiddagen.

Det hela började vid 14.30-tiden, då polisen fick in larm om ett bråk i stadsdelen Hässleholmen med flera personer inblandade. Då hade mannen och kvinnan redan lämnat platsen i en stulen bil.

– En man ska ha blivit hundbiten och slagen och förd till sjukhus, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen påbörjade en jakt efter den stulna bilen.

Hade med sig hund

Men det tog inte slut där.

Under eftermiddagen har polisen gått uppgifter från rad personer som drabbats av duon:

En bilförare blev blivit prejad av vägen, varpå mannen och kvinnan slet ut bilägaren och stal bilen. Då ska de också ha haft med sig en hund. Något senare stal de en ny bil, och lämnade den andra på platsen.

Därefter kom ett överfallsalarm från en matbutik i södra Borås. Då hade butiken rånats av samma personer. Nästa larm kom från en bensinstation en mil utanför staden, där duon hade misshandlat en man.

Duons brottsturné slutade i diket.
Foto: JOAKIM ERIKSSON
Duons brottsturné slutade i diket.

Oklart hur många som drabbats

Än så länge kan polisen inte svara på hur många personer som blivit utsatta.

– Polisen har blivit medvetna om de här händelserna efterhand, det rinner på som ett pärlband. Nu pågår ett intensivt arbete med att få koll på hela resan, säger Stefan Gustafsson, som tror att det kan tillkomma fler målsäganden.

Stoppades med spikmatta

En spikmatta satte till slut stopp för duons våldsturné – efter att de försökt köra på polisen.

– När de får syn på spikmattan framför dem så bestämmer de sig för att vända om. Då kör de rakt emot polispatrullen som följt efter dem, berättar Stefan Gustafsson.

Men bilen stoppades av en annan spikmatta som var utlagd på vägen, varpå de körde av vägen. Duon försökte springa från platsen men kunde sedan gripas av polisen vid 15.30.

”Oförklarligt”

Den totala bilden av brottsrubriceringar är ännu inte fastställd, skriver polisen på sin hemsida.

”Det rör sig om ett flertal brott, bland annat rån, misshandel, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, ej stannat på polismans tecken, diverse trafikbrott mm. Här tillkommer även försök att köra på/mot polis”, skriver de.

– Det kommer nog bli en diger lista. Folk har dels blivit slagna, dels rånade, dels bestulna på sina bilar, säger Stefan Gustafsson.

– Det handlar om en vårdslös färd. Och oförklarlig. Jag kan inte förstå varför man utsätter sig själv och andra för det här. Men av någon anledning väljer man den här vägen, fortsätter han.

Publicerad:

LÄS VIDARE