Danmark: Högst 500 kan samlas i sommar

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Statsminister Mette Frederiksen försöker öppna Danmark igen. Här besöker hon Lykkeboskolan i Valby i samband med skolors återöppnande häromdagen.
Foto: Philip Davali/Ritzau/TT
Statsminister Mette Frederiksen försöker öppna Danmark igen. Här besöker hon Lykkeboskolan i Valby i samband med skolors återöppnande häromdagen.

Danmark fortsätter återöppnandet av samhället, och aviserar att folksamlingar på upp till 500 personer kan komma att tillåtas från och med den 11 maj.

Beskedet ska ses som taket för vad som kan bli möjligt under sommaren, enligt hälsodepartementet. Just nu gäller ett beslut om högst tio personer fram till och med nästnästa vecka, i hopp om att hejda fortsatt spridning av coronaviruset.

Sedan väntas gränsen höjas, men regeringen vill redan nu ge bland annat nöjeslivet klara besked om att det inte blir tal om fler än 500 personer åt gången förrän tidigast i september.

I ett annat tecken på fortsatt återöppning meddelar Københavns Zoo att djurparkerna i Köpenhamn, Aalborg, Odense och Givskud åter slår upp portarna i månadsskiftet, alltså på fredag i nästa vecka.

PODD Så ska Tyskland öppna samhället i coronakrisen

Tyskland är ett av de länderna som har låga siffror när det gäller antalet döda i covid-19. Nu har man efter några veckors lockdown börjat öppna upp samhället igen. Vad händer när man öppnar upp och finns det en oro för en andra våg? Det handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE