Aftonbladetfotografer nominerade till ”Årets bild”

avHanna Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nomineringarna till ”Årets bild” har landat.

Fyra fotografer från Aftonbladet är nominerade.

– Det kom lite oväntat, säger Andreas Bardell, som är en av dem.

Nu hamnar bilderna i fokus igen. Efter ett sammanträde i Vadstena har juryn i tävlingen ”Årets bild” bestämt sig.

20 fotografer har nominerats i 17 klasser.

Fyra av dem jobbar för Aftonbladet: Anders Deros, Peter Wixtröm, Andreas Bardell och Magnus Wennman.

– Det är väldigt roligt att Aftonbladets duktiga fotografer åter igen är nominerade i Årets bild. Ett kvitto på att vi ligger långt fram när det gäller bildjournalistik, säger Mats Strand, bildchef på Aftonbladet.

– Jag hade egentligen inga förväntningar i år, med tanke på att jag varit föräldraledig. Men jag är otroligt stolt och glad över att vara nominerad! säger Andreas Bardell.

21 mars får vi reda på vilka som kammat hem årets priser.

Här nedan ser du några av de inskickade bidragen.

Foto: ANDREAS BARDELL
Hur jobbigt det är att möta Charlotte Kalla? Fråga Astrid Jacobsen. I tio år vann Norge alla stafetter i världscupen, men på VM ordnade Kalla ett svenskt skrällguld. Efteråt var Jacobsen och Heidi Weng så utpumpade att de mötte pressen på golvet.
Foto: PETER WIXTRÖM
Insatspoliser genomsöker en skola i Solna, efter larm att en kvivbeväpnad man setts i skolans lokaler.
Foto: MAGNUS WENNMAN
Irak/Kurdistan Ahmeds mamma och bror hette Elham och Bozan, För några dagar sedan blev de begravda i rasmassorna i byn Sari-Kani i norra Syrien när Turkiet bombade området. Nu sitter han ensam på en buss och väntar på att få en sovplats i flyktinglägret Bardarash i Irak. När han berättar om sin mamma brister han ut i gråt. En ung flicka bredvid lägger sin hand på hans och försöker ge tröst. Över 200 000 människor har tvingats fly sina hem sedan Turkiet inlett sin operation "Peace Spring" i norra Syrien.
Foto: ANDREAS BARDELL
När räddningstjänsten släpper taget om det som inte går att rädda, är det en som inte ger upp. Runt elden vid villan i Nykvarn rör sig en hund, ägaren är kvar i det brinnande huset. Till slut lägger sig hunden ner. Reagerar inte ens på glöden som faller ner i pälsen.
Foto: PETER WIXTRÖM
Med svenska klimataktivisten Greta Thunberg i spetsen demonstrerade tusentals människor i New York för en bättre miljö, tre dagar innan FN:s stora klimat-toppmöte. Skolstrejk för klimatet - Fridays for future.
Foto: ANDERS DEROS
Den danske skådespelaren Mads Mikkelsen.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM