Misstankar om äldremord stärks efter obduktion

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pontus Lundahl/TT
Misstankarna om ett mord och två mordförsök på ett äldreboende i Göteborg stärks efter obduktionsrapporten. Arkivbild.

Misstankarna om ett mord och två mordförsök på ett äldreboende i Storgöteborg stärks efter att obduktionsresultatet färdigställts. Polisen utesluter nu att det kan handla om att medicin förväxlats.

I maj förra året slog läkare på ett sjukhus i Storgöteborg larm efter att två boende från samma avdelning på ett äldreboende kommit in till sjukhuset med extremt låga blodsockervärden. I januari i år inträffade ytterligare ett liknande fall på samma boende, och personen avled senare på sjukhus.

Polisen utesluter nu att dödsfallen kan bero på att medicin förväxlats, och obduktionsresultatet stärker teorin om att det handlar om mord, skriver P4 Göteborg.

– Ja, det stärker vår misstanke annars hade vi inte gått vidare med utredningen. I nuläget av det vi kan se så talar det för att det skett någon felaktighet med insulin men vi har inte kommit ända fram ännu, säger Stina Lundqvist, kammaråklagare och förundersökningsledare, till kanalen.

I maj gick åklagare Stina Lundqvist ut med en vädjan till allmänheten om tips om liknande händelser för att hitta samband som kunde leda utredningen vidare.

– Det kan finnas anhöriga som varit med om något liknande, sade hon då till TT.

Samtidigt har ett fall inom hemsjukvården i Skaraborg 2017 åter aktualiserats av de tre fallen och polisen koordinerar sina undersökningar för att se om det kan finnas ett samband.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om vilka värden som var låga hos patienterna.

PODD: Aftonbladet Daily om självmordsmaskinen

Aftonbladet Daily om dödshjälp, etik, en omskriven organisation i Schweiz och en kontroversiell uppfinning som skapar rubriker över världen. Gäst: Cornelia Mikaelsson.
Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM