Polisen misstänker att Eirin, 43, har kidnappats

Kvinnan försvann från en pub i Landskrona på julafton

Eirin försvann spårlöst sent på julaftonskvällen.

Polisen misstänker att den 43-åriga norskan har kidnappats.

– Det finns omständigheter som gör att vi inte kan utesluta brott, säger presstalespersonen Katarina Rusin.

Eirin tillbringade julaftons kväll tillsammans med en man på en pub i Landskrona. Efter att hon lämnat lokalen sågs hon vid kajen där båtarna mot Ven lägger till. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen.

På fredagsförmiddagen kom beskedet att polisen misstänker att Eirin utsatts för brott.

– Det är olika omständigheter som ligger bakom den bedömningen. Rubriceringen är människorov i nuläget, men det kan komma att ändras efterhand, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Vad rör det sig om för omständigheter?

– Jag kan inte gå in på det på grund av förundersökningssekretess.

Kustbevakningen ska söka med dykare

Eirin anmäldes försvunnen vid 12-tiden på juldagen. Kustbevakningens dykare har sökt längs strandlinjen utan resultat. Under fredagen kommer nya dykningar att genomföras.

– Vi arbetar också med att sammanställa vittnesuppgifter som vi fått in. Vi försöker skapa oss en så god bild som möjligt av vad hon har gjort under kvällen, säger Katarina Rusin.

Vid 14-tiden på fredagen fanns kustbevakningens flyg på plats vid hamnen i Landskrona. Flyget cirkulerade runt vattnet vid hamnområdet där båtarna till Ven avgår.

Polisen: Bråttom att få in tips

Enligt signalementet är Eirin 160–165 centimeter lång. Hon har mörkt hår, och var vid försvinnandet klädd i en grå, stickad tröja. Hon bar svarta jeans med hål i ena benet.

Polisen vädjar till personer som kan ha information om det inträffade att höra av sig.

– Vi vill gärna få in iakttagelser från den aktuella kvällen. Tiden är en viktig faktor i sådana här fall, så har man sett något ser vi gärna att man hör av sig omedelbart, säger Katarina Rusin.

I nuläget är ingen person misstänkt för brott i samband med försvinnandet.

Vet du något om vad som hänt Eirin? Ring polisen på 114 14

Publisert:

LÄS VIDARE