Tama älgen Elliot är på rymmen: ”Han gillar närhet”

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:

Natten mot söndag försvann Elliot från sin viltvårdsanläggning i Västra Götaland.

Elliot är inte brun som de flesta älgar, utan mer silverfärgad. Dessutom gillar han närhet, berättar Eric Olofsson som nu efterlyser sin vän.

– Vi ber allmänheten hålla ögon och öron öppna, säger Eric.

Det blåste rejält under helgen i Västa Götaland. Så pass mycket att två träd föll omkull och landade på staketet till viltvårdsanläggningen i Kölingared. Det var troligen då som älgen Elliot passade på att smita, skriver Ulricehamns Tidning.

– När Elliot upptänkt det han vill upptäcka så hoppas vi att hungern och kärleken till oss blir så pass stor så han kommer tillbaka, säger älgjägaren Eric Olofsson som driver viltvårdsanläggningen.

Elliot är uppfödd i fångenskap, och för några år sedan fick han ett nytt hem på viltvårdsanläggningen. Dit kommer hundar som skadats eller blivit rädda under jakt och får möta älgar under trygga omständigheter. Och de stora djuren är vana med människor, speciellt Elliot.

– Han gillar närhet och mig väldigt mycket, det märker man, säger Eric Olofsson.

1 av 5 | Foto: Privat
Eric Olofsson och älgen Elliot är goda vänner: ”Vi har en fin relation”.

Elliot är silverfärgad och närgången

Alla anställda på anläggningen har varit ute och sköt efter Elliot, men än så länge utan framgång. Därför ber de nu om allmänhetens hjälp.

– Vi ber inte allmänheten gå ut i skogen och ropa efter Elliot, men ser man honom så är det bästa man kan göra att kontakta oss, säger Eric Olofsson och beskriver Elliots signalement:

– Elliot är lite speciell, för han är silverfärgad. Så han syns väl. Och han beter sig inte som en vild älg, utan ställer sig nära och är mindre skygg för människor.

Nu hoppas Eric Olofsson att Elliot ska hittas så att han och teamet kan åka ut, söva honom och föra honom tillbaka till sin hage.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN