Skönhetsexperter varnar för nya vågiga läpptrenden

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En ny skönhetstrend där läpparnas grundform ändras med hjälp av fillers sprids på sociala medier.

Nu varnar skönhetsexperter för den ”djävulsinspirerande” trenden.

En läpptrend med ursprung från Ryssland har börjat få spridning inom skönhetsvärlden. Den kallas för ”devil lips” alltså ”djävulens läppar” och har börjat krypa in i människors sociala medieflöden.

Läppbehandlingen går ut på att ändra den naturliga läppformen till en onaturlig vågig form genom fillers, något Daily Mail rapporterat om.

Trenden som bland annat nått Storbritannien väcker oro hos både läkare och skönhetsexperter, rapporterar tidningen. Enligt experterna bör personer undvika att lägga sig under sprutan för det nya utseendet.

– Du kan inte ändra läpparnas anatomiska form på det här sättet. Du kan förstärka och skapa konturer genom att förbättra linjerna, men de här ”djävulsläppar” är onaturliga, säger kosmetologen och tandläkaren Krystyna till tidningen.

Risker att vävnader runt läpparna förstörs

Enligt henne kan fillers som injiceras felaktigt också hamna i blodkärl och orsaka blockeringar. Blockeringarna kan i sin tur ta död på vävnaden, det vill säga kärlen runt läpparna. Och det är därför hon inte stöttar användningen av fillers som kan orsaka det här.

Många har reagerat på läpptrenden som spridits.

”Så läskigt”, skriver en person på Instagram.

En annan kommenterar: ”Jag trodde det var ett halloweenskämt gjort i Photoshop. Men jag hade tydligen fel.”

Skönhetsexperten Nilam Holmes förklarar också på sin Instagram att man inte ska vara naiv och hoppa på nya trender som den här.

”Du kommer inte få tillbaka dina naturliga läppar så lätt”, skriver hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE