Paret Henderson är världsmästare i kärlek

Firade 80-årig (!) bröllopsdag

avClaes Olsson

Publicerad:

Tillsammans har de levt i över 211 år. Den 22 december firade John och Charlotte Henderson 80-årig bröllopsdag och är därmed officiellt världsmästare i kärlek.

John, 106, och Charlotte, 105, träffades på universitetet i Texas 1934. Fem år senare, 1939, gifte de sig. Nu har de utsetts till världens äldsta gifta par av Guinness som även delat ut ett intyg.

– Han hade en bil, en liten Roadster, och han kom förbi mitt hem varje morgon och körde mig till mina föreläsningar. Det var väldigt snällt av honom, utöver det är han bara en bra man, säger Charlotte Henderson till Reuters.

1 av 3 | Foto: longhorn village retirement community
Världsrekordsparet har fått ett intyg från Guinness.

Firade med familjen

Den 11 december firade paret bröllopsdag i förtid. Det blev stor fest på äldreboendet med både familjemedlemmar och andra boende. Dessutom bjöds paret på en åktur i en Ford Roadster – precis som förr.

Som sig bör svarade John Henderson på vad han tror är nyckeln till ett långt liv.

– Var tacksam för det du får och gör det bästa av det. Överdriv inte på något sätt, lev på ett måttligt sätt. Ät inte för mycket, drick inte för mycket. Gör inte någonting som du kommer att ångra senare, säger John Henderson till Reuters.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Kärlek

Texas

Austin