Uppsala

Så blir vädret i Uppsala under långhelgen

Av: 

Magnus Jansson Klarin

Solig och varm inledning på långhelgen.
Solig och varm inledning på långhelgen.

NYHETER

Efter en vecka med arktisk kyla, regn och hagel är värmen på väg tillbaka till Uppsala lagom till långhelgen.

– Det blir betydligt varmare och soligare, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Nu kommer det glädjande vädernyheter från Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se, som lovar Uppsalaborna mycket sol under den kommande långhelgen.

Men, för det finns också ett sådant, så bör du vänta några dagar till med att ställa ut blommorna på altanen eller balkongen.

– Som det ser ut så får vi en kall torsdagsmorgon med frost på flera håll i uppland, och även på fredag finns det risk för frost. Framförallt i nordvästliga delarna av uppland, och ut mot kusten. Men efter detta ska det vara lugnt, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Risk för frost. Men sedan kan du ställa ut blommorna.

Fint väder på torsdag och fredag

Framförallt på torsdag och fredag ser det ut att bli som finast väder, sedan ska ett kraftigare regnområde passera.

– Det är mestadels soligt väder som väntar på torsdag och fredag. På torsdagen kan det blåsa lite lätt nordliga vindar fortfarande, vilket gör att temperaturen hamna på kring 15–16 grader. På fredag vänder det till sydliga vindar, vilket gör att temperaturen stiger upp mot 18 grader, fortsätter Mikael Sjöstrand.

– På lördag ser det ut att bli molnigt i stort sett hela dagen, framåt eftermiddagen drar sedan ett regnväder in som ser ut att hålla i sig under kvällen och natten. Temperaturen på lördag blir kring tio grader.

Risk för stora regnmängder på lördag.

Varmare i nästa vecka

Redan på söndagen blir det varmare igen, och mellan regnskurarna ser det ut att bli ganska soligt – om än lite blåsigt.

Till nästa vecka fortsätter det varmare vädret att dominera i Uppsala, men de riktigt kraftiga högtrycken lyser med sin frånvaro.

– Som det ser ut nu kan det bli upp till 20 grader i nästa vecka, men vädermässigt är det fortsatt lite ostadigt. Högtrycken håller sig fortfarande över kontinenten, och framförallt över Tyskland.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Inte kända av polisen sedan tidigare”

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Väder

Frost

Klart.se