Swedbank-kundernas ilska – efter Bonnesens miljon-fallskärm

”Jag vill inte ha min pension i Swedbank”

avJosefin Silverberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Kritiserade Swedbank-vd:n Birgitte Bonnesen lämnar sitt jobb och för 21,5 miljoner i fallskärm.

Nu rasar kunderna mot storbankens agerande – och många överväger att byta bank.

– Det här var droppen, att de håller på med fiffel och båg, jag vill inte gynna dem, säger Marie Stålnacke, 70.

Kommentarerna rasslar in på Swedbanks Facebooksida och även på Aftonbladets Facebooksida är det många som är upprörda – både över den misstänkta penningtvätten och över den rekordstora fallskärmen som sparkade vd:n Birgitte Bonnesen får, 21,5 miljoner kronor.

Foto: TT
Birgitte Bonnesen lämnar sitt jobb som Swedbanks vd – och får en miljonfallskärm.

Marie Stålnacke från Eskilstuna har varit Swedbank-kund i många år.

– Jag känner att jag måste agera nu. Jag vill inte vara kvar. Jag har varit kund i 30–40 år och har min pension i Swedbank. Det här var droppen, att de håller på med fiffel och båg och att hon säger att hon inte vetat om det, det är hennes uppgift att ha koll på det. Jag vill inte gynna dem, säger Marie Stålnacke, 70.

Upprörd över Birgitte Bonnesens fallskärm

Ted Svensson, 40, från Kävlinge skulle vilja byta bank men tycker inte de andra bankerna är särskilt mycket bättre heller:

– Jag har varit kund ända sedan det hette Föreningssparbanken, jag har mitt sparande där. Det är oerhört dåligt med penningtvätten, en stor skandal. Sedan hör man detta om vd:ns fallskärm och blir ännu mer upprörd.

Swedbank-kunden: ”Är frustrerande”

Hans Lilja, 74, Ängelholm går i tankar om att byta bank:

– Det känns väl så när man hört vad som hänt att man skulle vilja lämna, sen får man se om det blir handling av det, säger han.

– Hade man som vanlig medborgare gjort en sådan tavla som vd:n gjort så hade man fått gå till arbetsförmedlingen, det är frustrerande.

Gudrun Greger, 68, i Örebro, tycker fallskärmspengarna till Bonnesen är otroligt upprörande. Hon är själv kund i banken.

– Antingen sköter man sitt jobb eller så gör man det inte, gör man det inte ska man inte belönas. Det här har gått alldeles för långt. Jag hoppas att det blir en diskussion nu om hur det kan vara så här, det är ett systemfel att de kan få så här mycket pengar i fallskärm. Folk måste säga ifrån.

1 av 3 | Foto: privat
Gudrun Greger, 68, från Örebro är förbannad.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM