Misstänkta mordet på miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen

Polisen söker efter norska miljardärsfrun vid fritidshus

Av: 

Malin Kardell

NYHETER

Den norske miljardären Tom Hagen misstänks ligga bakom sin hustrus försvinnande.

Men det är fortfarande ett mysterium vad som hänt henne.

Nu riktar polisen in sökandet mot två fritidshus.

– Vårt mål är att säkra spår, men vi söker också efter Anne-Elisabeth Hagen, säger förundersökningsledare Haris Hrenovica till VG.

Anne-Elisabeth, gift med en av Norges rikaste män, har varit försvunnen sedan den 31 oktober 2018.
Anne-Elisabeth, gift med en av Norges rikaste män, har varit försvunnen sedan den 31 oktober 2018.

Den 31 oktober 2018 försvann den norska miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen från sitt hem i norska Lørenskog.

Först misstänkte polisen att hon blivit kidnappad, men sommaren 2019 meddelade polisen att man ändrat sin teori och att det i stället ska handla om mord.

Den 28 april i år greps Anne-Elisabeth Hagens man, Tom Hagen, på väg till sitt arbete. Han häktades misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord, men släpptes igen drygt en vecka senare.

Polisen har tidigare genomfört husrannsakan och sökinsatser kring paret hem, Tom Hagens arbetsplats och fritidsboende på skidorten Kvitfjell.

Nya bevis

Under tisdagen rapporterar flera norska medier att polisen har samlat in nya bevis mot Anne-Elisabeths man, Tom Hagen. I samband med de nya uppgifterna har polisen fått tillåtelse att utföra nya sökinsatser i fastigheter tillhörande paret Hagen.

– Polisen har inte undanhållit att vi under tiden gjort fynd som är relevanta för att upplysas. Tingsrätten har självklart fått tillgång till det som är bevismaterial, både från förr men också nya bevis i ärendet. Detta i samband med polisens begäran om sökning, säger förundersökningsledaren Haris Hrenovica till Dagbladet.

Anne-Elisabeth Hagen försvann från sitt hem i Lørenskog.

Bland annat söker man med hundar vid Anne-Elisabeth Hagens familjestuga i Biri, rapporterar VG.

Samtidigt har man återigen spärrat av hennes man Tom Hagens stuga i Kvitfjell i väntan på att undersöka platsen på nytt.

Advokaten: Väldigt överraskad

Enligt Dagbladet är den huvudsakliga anledningen till sökinsatsen vid stugorna att undersöka sådant som tidigare inte varit möjligt på grund av bland annat snö. De medger att de letar efter spår, men också efter Anne-Elisabeth Hagen.

Enligt Haris Hrenovica är sökinsatserna som utförs nu riktade mot Tom Hagen som misstänkt.

– De undersökningar som vi fått tillåtelse att genomföra av rätten nu är riktade mot Tom Hagen, säger Hrenovica till Dagbladet.

Tom Hagens försvarsadvokat Svein Holden säger att han ”är väldigt överraskad” över rättens beslut om att tillåta nya polisiära insatser, men meddelar att hans klient inte kommer att överklaga beslutet.

– Tom Hagen önskar inte att hindra polisen i sitt arbete, och förmodligen kommer dessa undersökningar att slutföras snabbt, säger Holden till VG.

ANNONS

Ladda upp för PRIME DAYS på Amazon! UNIKA erbjudanden – Nu 30-dagars provperiod!

Extern länk från Amazon

Till Prime Days!

Miljardären Tom Hagen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Uppgifter: Skilsmässopapper hittades hos Hagen

ÄMNEN I ARTIKELN

Misstänkta mordet på miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen

Anne-Elisabeth Hagen

Tom Hagen

Försvunna personer

Norge