Upplands-Bro

Hon skulle rädda ekorre från katt – höggs i fingret

”På akuten hade de aldrig sett något liknande”

Av: 

Maria-Elena Zelaya

NYHETER

Pia Skoglunds försök att rädda ekorren från en säker kattdöd slutade med att hon själv fick ett hugg av det långsvansade lilla djuret.

– Bettet gick rakt igenom fingret, säger Pia.

På akutmottagningen orsakade hennes besök viss förvirring – hur behandlar man ett ekorrbett?

Det blev snabba ryck för Pia Skoglund, 39, när hon var ute med hunden i trädgården hemma i Upplands-Bro. Plötsligt hörde hon hur hennes katt Mysan förde oväsen. Katten hade satt tänderna i en ekorre.

Instinktivt försökte Pia rädda ekorren från en säker död.

– Den här ekorren bor ju i vår trädgård och har blivit lite som vår ekorre. Så då tänkte jag att eftersom den precis hade blivit fångad kanske jag kunde rädda den. Så jag sprang fram till katten och försökte få upp munnen på henne. Men då bet ekorren mig såklart, då den försökte ta sig loss från oss båda, säger Pia Skoglund.

På Vårdguiden 1177 visste ingen säkert vad Pia Skoglund skulle göra med sitt ekorrbitna finger. Något liknande fall hade de inte haft tidigare, så hon ombads åka till närakuten. Men även där uppstod förvirring.

– De hade aldrig varit med om något liknande, så de ringde en infektionsavdelning – som inte heller varit med om att någon blivit biten av en ekorre, säger Pia Skoglund och skrattar.

Till slut fick hon en stelkrampspruta och penicillin, men oron för att ekorren skulle kunna ha rabies fanns kvar.

– Men i dag ringde de från infektionsmottagningen och sa att det inte fanns någon risk, jag var okej. Så det var ju bra.

För ekorren slutade inte historien lika bra. Senare samma kväll hittade Pia ekorren död.

– Jag råder andra att inte ingripa utan låta naturen ha sin gång. Den hade ju tyvärr hunnit få ett sår och klarade sig bara i stunden. Så tyvärr var det bara en massa lidande i onödan för den stackars ekorren.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Beatrice räddade fem skadade ekorrungar – blödde ur nosen

ÄMNEN I ARTIKELN

Upplands-Bro

Ekorrar

Rabies

Djur & natur