Datorvirus

Virusdrabbat verk sålt för över 11 miljoner

Av: 

TT

NYHETER

En bärbar dator smittad med de sex datorvirus som genom historien orsakat mänskligheten störst ekonomisk skada har sålts för motsvarande 11,5 miljoner kronor.

Datorn, som är av märket Samsung, och den nyligen avslutade auktionen har gått att följa via en direktsändning. Hela projektet är skapat av konstnären Guo O Dong som kallar verket "The persistence of chaos”, rapporterar Di Digital.

"Vi har en föreställning om att saker som händer i datorer inte kan påverka oss i verkligheten, men det är absurt. Virus som bestyckats med vapen som slår ut elnät eller infrastruktur kan orsaka direkt skada”, säger Guo O Dong till tekniksajten The Verge.

På datorn finns virusen "Iloveyou", Wannacry", Blackenergy", Sobig", "Darktequila" och "Mydoom". Det sistnämnda är en så kallad trojan som började spridas i världen 2003. Viruset har enligt bedömare orsakat skador på totalt 38 miljarder dollar, skriver Di Digital.

Enligt hemsidan där auktionen har gått att följa kommer datorn varken ha fungerande internetanslutning eller portar när den når köparen, för att förhindra att virusen sprids.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Baltimore hålls gisslan av hackare

ÄMNEN I ARTIKELN

Datorvirus

Samsung

Datorer