USA

Terminator-stjärnan tar ton mot Trump

Av: 

Christina Smedbakken

NYHETER

USA:s president Donald Trump har fått hård kritik för sina uttalanden efter terrordådet i Charlottesville. Arnold Schwarzenegger hyllas nu för ett fördömande videoklipp riktat till presidenten.

– Hat har inte två sidor. Och om du väljer att marschera med en flagga som symboliserar slakten av miljontals människor finns det inte två sidor, säger han i klippet.

Arnold Schwarzenegger tar ställning mot nazism i ett hyllat videoklipp.

I ett omtalat videoklipp tar nu skådespelaren och tidigare guvernören Arnold Schwarzenegger, 70, ton mot Donald Trump. Han stämmer in i kritiken mot presidenten efter att denne inte tydligt och tidigt fördömde terrordådet och vit makt-manifestationen i Charlottesville, utan istället inledningsvis skyllde på händelsens ”många sidor”.

– Låt mig ge dig lite hjälp att skriva ditt tal. Som USA:s president, och som republikan, avsäger jag mig stödet från rasister, säger han i klippet och fortsätter:

– Jag kände de ursprungliga nazisterna, för ni förstår, jag föddes i Österrike 1947.

”Era hjältar är förlorare”

Han beskriver hur de besegrade nazisterna kom hem från kriget och sedan levde resten av sina liv i skam över att ha låtit sig luras in i den nazistiska ideologin. Han övergår sedan till att förklara för Donald Trump att han som president har ett moraliskt ansvar att ta avstånd från rasism och hatgrupper.

– Det enda sättet att besegra de högljudda, arga rösterna är att möta dem med ännu högre, mer förståndiga röster. Och det innefattar dig, president Trump, säger han.

Han har även ett meddelande till dem som deltog i den högerextrema manifestationen i Charlottesville.

– Låt mig vara så tydlig som möjligt: era hjältar är förlorare, säger han.

Skådespelaren, som kanske är mest känd för sin roll i Terminator-filmerna, avslutar tematiskt klippet med en uppmaning till alla att kämpa mot hat och rasism.

– Let’s terminate the hate, säger han.

ANNONS

Nu kan du shoppa säsongens nyheter hos Ellos - trendsäkert mode för alla tillfällen!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

USA

Arnold Schwarzenegger

Donald Trump

Terminator

Rasism

Charlottesville

Nazism