Åklagarmyndigheten

Misstänkt man erkänner – dödade kvinna i Höör

Av: 

TT

NYHETER

Den man som misstänks ha mördat en 18-årig kvinna i Höör har berättat för polisen att han bragt henne om livet – men hävdar också att det inte var meningen.

Han har begärts häktad som mordmisstänkt. Mordvapnet har hittats vid dykningar i en sjö.

"Den anhållne mannen har i polisförhör medgivit att han har berövat kvinnan livet. Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen", meddelar kammaråklagare Kristoffer Nordström i ett pressutskick från Åklagarmyndigheten.

Nordström anser sig ha tillräcklig anledning att misstänka att det handlar om ett mord och har begärt mannen häktad. Han är i 25-årsåldern.

Försvann på natten

Det "som förmodas vara" mordvapnet har hittats vid dykningar i en sjö i närheten av det område som spärrats av, meddelas vidare. De avspärrningarna har också hävts under dagen.

Den 18-åriga kvinnan försvann under natten till i tisdags. Hon lämnade en väns bostad vid tvåtiden på natten, men kom aldrig hem. Ett stort sökpådrag inleddes, och under onsdagseftermiddagen bekräftade polisen att man hittat en kropp.

Den dödade kvinnan och den misstänkte var bekanta med varandra, uppger en källa för TT, men vad som utspelade sig natten till tisdag är oklart.

Starka känslor

Först inleddes en förundersökning om misstänkt människorov – men under onsdagen övergick det till att bli en förundersökning om mord.

Under onsdagskvällen samlade många unga för att hedra minnet av den döda kvinnan.

Fallet har väckt starka känslor i det skånska samhället, och flera boende har för TT uttryckt obehag över det som har hänt.

TT söker Kristoffer Nordström och advokat Maria Grosskopf för kommentarer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Montreal–Vegas i Stanley Cup. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Åklagarmyndigheten

Höör

Mord

Brott