Borås

Buss beskjuten – skytten på fri fot

Av: 

Niklas Eriksson

Anna Sjögren

Josefine Karlsson

Mica Söderlund

NYHETER

En linjebuss med tio passagerare blev under morgonen beskjuten med flera skott i Borås under morgonen.

Enligt polisen ska ett luftgevär använts vid skottlossningen.

Den misstänkta skytten är fortfarande på fri fot.

En stor polisinsats pågick i Sjöbo, Borås under måndagsmorgonen. Larmet om skottlossningen kom till polisen strax efter klockan sex på morgonen.

– En buss har blivit beskjuten av något föremål, en patrull, tekniker och hundpatrull är där nu, Mattias Svensson, jourhavande förundersökningsledare på Boråspolisen.

Aftonbladet fick tidigt uppgifter om att det skulle röra sig om ett hagelgevär. Polisen uppger senare att den misstänkta skytten ska ha skjutit med någon form av luftgevär.

– Vi bedömer det i nuläget som att det är ett luftgevär av något slag, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen region Väst.

Två rutor skadades, men på grund av dubbelglas gick skotten inte genom och in i bussen.

Tio resenärer ombord

Tio befann sig ombord på bussen när skotten avlossades. Inga personer har kommit till skada och resenärerna fick byta buss. Platsen har varit avspärrad under den stora polisinsatsen.

Flera polispatruller och hundar söker efter den misstänkta skytten. Polisen utreder händelsen som skadegörelse och vill komma i kontakt med samtliga passagerare som var ombord på bussen. De uppmanas ringa 114 14.

– Bussen besökts under färd. Därefter stannade den vid en hållplats och flera passagerare gick av och bytte buss. Vi är i stort behov av vittnesuppgifter och vill gärna komma i kontakt med dessa personer, säger Anna Göransson.

Bussen blev beskjuten med hagelgevär, enligt Aftonbladets uppgifter.

Nobina: ”Fullständigt avskyvärt”

Nobina kör linjetrafiken i Borås på uppdrag av Västtrafik.

– Det gäller linje 1. Föraren är okej och vi har satt in stödresurser för att stötta honom efter detta. Det är fullständigt avskyvärt att kollektivtrafiken attackeras och det får under inga omständigheter förekomma. Vi är tyvärr vana vid att våra bussar och anställda utsätts för hot och våld och det måste vi ett slut, säger Hannes Holmér vid Nobinas presstjänst.

Västtrafik driver linjetrafiken i Borås och ser allvarligt på det som inträffat.

– Det gäller en av våra bussar och vi ser väldigt allvarligt på det här. Det äventyrar säkerheten för både passagerare och vår personal, säger Ellen Pileblad vid Västtrafiks presstjänst.

Även Kristoffer Tamsons (M), ordförande för Svensk Kollektivtrafik och trafikborgarråd i Stockholm rasar över händelsen.

– Det överstiger alla gränser att ens komma på tanken att beskjuta en buss med förare och resenärer ombord. Vare sig bussen kör i Borås eller i Tensta är det ett oförsvarligt angrepp, skriver han på Twitter.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Borås

ÄMNEN I ARTIKELN

Borås

Bussar

Västtrafik

Nobina