Madsen erkänner mordet på Kim Wall

Peter Madsen dömdes 2018 för mordet på Kim Wall.

Nu har han för första gången erkänt att han dödade den svenska journalisten.

– Det är mitt fel att hon dog, säger han i en dansk dokumentärserie.

Peter Madsen.
Peter Madsen.

Peter Madsen erkänner mordet på Kim Wall, rapporterar Ekstra Bladet.

För första gången medger Madsen att han mördade den svenska journalisten Kim Wall, det enligt danska dokumentären “Hemliga inspelningar med Peter Madsen” där Madsen telefonintervjuats i 20 timmar av journalisten Kristian Linnemann.

– Det är mitt fel att hon dog. Och det är mitt fel, eftersom jag begick brottet. Allt är mitt fel, säger han i dokumentären.

Kim Wall mördades i augusti 2017, 30 år gammal.
Kim Wall mördades i augusti 2017, 30 år gammal.

Peter Madsen dömdes till livstids fängelse av Köpenhamns tingsrätt i april 2018.

Nu har han låtit sig intervjuats av den danska journalisten Kristian Linneman som spelade in samtalen utan Madsens vetskap. I efterhand har han fått tillåtelse att publicera materialet, enligt Ekstra Bladet.

”Blev provocerad”

Under intervjun är Peter Madsen inledningsvis förtegen och har svårt att prata om fallet, men öppnar sig allt mer under samtalets gång.

Madsen säger i intervjun att han vanligtvis inte är våldsam, men hävdar att han blev provocerad av Kim Wall när de befann sig i ubåten. Enligt Madsen ska Kim Wall ha förstört saker. Journalisten frågar om det var det som gjorde att han dödade henne?

– Ja, svarar Peter Madsen.

Skyller ifrån sig

Kurt Kragh, före detta mordutredare, intervjuas också i dokumentären. Han säger att Madsen skyller ifrån sig genom att hävda att Kim Wall skulle ha förstört saker i ubåten och att han i och med det frånsäger sig ansvaret för sina egna handlingar.

– Här försöker han lägga skulden på Kim Wall, och det är ett klassiskt karaktärsdrag för en person som Peter Madsen som har tydliga drag av en psykopat. De tar aldrig ansvar för sina egna handlingar, oavsett hur allvarligt det är. Han försöker att rättfärdiga och bortförklara det han har gjort, säger Kurt Kragh till Ekstra Bladet.

Publisert:

LÄS VIDARE