Stök och bråk tvingar Hemglass att ställa in rutter

Genrebild på Hemglassbil. Bilden är från ett annat tillfälle.
Genrebild på Hemglassbil. Bilden är från ett annat tillfälle.

Glassbilens melodi kommer inte längre höras i området Tjärna Ängar i Borlänge.

Detta efter att en grupp om cirka 50 barn omringat bilen och försökt tvinga till sig glass.

– Det är ett arbetsmiljöproblem, säger Anders Granath från Hemglass.

Två områden i Borlänge, Jakobsgårdarna och Tjärna Ängar, kommer inte längre få besök av Hemglassbilen. Detta efter att det varit stökigt flera gånger när glassbilen kommit på besök.

Droppen var en händelse i Tjärna Ängar tisdags.

– Det stämmer, ett femtiotal barn ställde sig runt omkring glassbilen och försökte tvinga vår försäljare att öppna luckan och ge dem glass, säger Hemglass presstalesperson Anders Granath.

Räknas inte som rån

Hemglass har nu varit i kontakt med franchisetagaren i Borlänge, som valt att stryka flera stopp i området under den närmsta framtiden.

– Det är tråkigt, men inte helt ovanligt. Ibland stryker vi stopp under en tid. Det kan röra sig om några veckor eller månader, säger Anders Granath.

Även området Jakobsgårdarna har strukits från Glassbilens rutt.

Händelsen fick stor uppmärksamhet efter att en riksdagspolitiker skrivit om den på sociala medier. Där beskrevs däremot händelsen som ett rånförsök – vilket dementeras av både Borlängepolisens förundersökningsledare Jan Barck och Hemglass.

– Vi har inte anmält det till polisen utan det är snarare ett arbetsmiljöproblem. Men något rån är det absolut inte, säger Anders Granath.

Publisert:

LÄS VIDARE