Därför sparar vissa regioner vaccindoser

PODD Matti Sällberg reder ut

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Vaccinationen mot covid-19 är i full gång. Runt 80 000 hade i söndags fått vaccinet i Sverige enligt Folkhälsomyndigheten, men det handlar förmodligen om ännu fler, eftersom alla siffror inte är redovisade än.

Vi vet vid det här laget att man får vaccinet i två omgångar, med några veckors mellanrum. Vissa regioner väljer att spara på doser, medan andra inte gör det.

Varför sparar man på vaccindoser istället för att vaccinera direkt? Fungerar vaccinet även på det muterade viruset och när kan vi börja leva som vanligt igen? Det här pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Matti Sällberg, vaccinforskare på Karolinska institutet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE