Småbarn hittades i överhettad bil

Foto: TT
Bilen och solen på bilden har inget med händelsen att göra.

avDennis Jörnmark Callstam

NYHETER

På onsdagseftermiddagen räddades tre små barn ur en parkerad bil i Halmstad. Fordonet hade blivit överhettat och dörrarna var låsta, skriver tidningen Kvällsposten.

Det var strax före klockan 16 på onsdagen som Hallandspolisen fick in ett larm. Utanför en Ica-butik i staden stod en bil parkerad. Inuti satt tre mycket små barn – det yngsta bara fem dagar gammalt och de övriga ett respektive tre år.

Två rutor var nedvevade någon centimeter. Men förbipasserande uppfattade att det var väldigt varmt inne i bilen. Innan polisen kom till platsen lyckades en civilperson få upp dörren, efter att ha använt sig av ett grillspett.

– Det ena barnet skrek medan ett annat var tyst och verkade må dåligt. Förbipasserande blev oroade och ringde polisen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson, till KvP.

Misstänks för brott

Ambulanspersonal och polis kom till platsen. Inget av barnen behövde sjukhusvård. Medan deras hälsotillstånd undersöktes kom föräldrarna tillbaka. Enligt Ritha Andersson, jourhavande förundersökningsledare, påstod de att de bara varit borta som mest fem minuter för att handla.

– Men mannen som lirkat upp dörren sade att han stått där i minst tio minuter, säger hon till KvP.

Ärendet går nu vidare till socialförvaltningen. Och föräldrarna är misstänkta för brott – framkallande av fara för annan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halmstad