Flyr från attacken – men inte utan sin öl

Foto: Twitter/Howard Manella
Mannen till höger hyllas i sociala medier.
NYHETER

Storbritannien har återigen utsatts för ett fruktansvärt terrordåd – men en bild från lördagskvällen sprider glädje, skriver brittiska Metro.

”Vår brittiska humor hjälper oss att hantera tragedier”, skriver en person på Twitter.

Hittills har sju personer omkommit efter terrorattacken vid London Bridge och Borough Market på lördagskvällen. Britterna har reagerat med både sorg och värme. Många har öppnat sina hem, erbjudit sovplatser och sällskap.

Och ett fotografi från kvällen får britterna att glädjas lite extra. Howard Mannella delade en bild på människor på flykt från London Bridge – där mannen till höger i bild sticker ut.

”Människor flyr från London Bridge, men den här killen spiller inte en droppe. Gud välsigne britterna”, skrev Mannella i sitt Twitterinlägg, som snabbt blev oerhört delat.

Väcker glädje i sorg

Bilden har väckt mycket glädje bland de sörjande britterna, och ger upphov till både varma kommentarer och skämt. Många kommenterar att London inte är en stad där folk släpper taget om sin öl i första taget – med tanke på prisläget i den brittiska huvudstaden.

”Evakuering? Okej. Men ölen kostade sex pund (drygt 65 kronor). Den tar jag med mig”, skriver Andrew Brooks på Twitter.

Vissa har varit kritiska till bilden, och menar att det inte är rätt läge att skämta kort efter ett terrorattentat. Men många menar att humorn är ett sätt att hantera sorgen.

”Vår brittiska humor hjälper oss att hantera tragedin. Det är en bidragande anledning till att jag älskar mitt land”, skriver Twitteranvändaren May.

ARTIKELN HANDLAR OM