Pistolrånade killen berättar om kyliga reaktionen

NYHETER

Ett väpnat rån på ett mackställe i Kansas City har fått världsomspännande uppmärksamhet – för kassörens reaktion.

Nu berättar den kyliga killen hur tankarna gick.

– Jag tänkte att den här snubben kan dra åt helvete, säger 24-åriga Tuker Murray till Buzzfeed News.

Det var i onsdags kväll som en man rånade Jimmy John’s smörgåsrestaurang i Kansas City.

Övervakningsfilmen har blivit uppmärksammad världen över. Först låtsas rånaren vara en vanlig kund, och beställer en macka. Sedan drar han upp en pistol och riktar den mot kassörens huvud.

Drar av sig gummihandskarna

Killen bakom kassan reagerar genom att nonchalant ta av sig sina gummihandskar, kasta iväg dem, och plocka ihop kontanterna i maklig takt. Sedan erbjuder han rånaren att ta med sig hela kassalådan, men det är rånaren inte intresserad av.

Nu har Tuker Murray, 24, pratat om händelsen med Buzzfeed News. Han var övertygad om att rånaren inte skulle skjuta, då han tyckte att rånaren agerade mesigt.

– Jag tänkte att den här snubben kan dra åt helvete, säger Tuker Murray.

Jobbade färdigt skiftet

Under tiden ringde chefen till polisen, två andra anställda tog skydd bakom ett frysskåp. Tuker Murray säger att han mådde som vanligt efter rånet – och jobbade färdigt sitt skift.

Tack vare tips från allmänheten kunde rånaren, en 54-årig man, gripas kort efter rånet. Mannen var villkorligt frigiven och hade tidigare dömts för flera väpnade rån.

Tuker Murray säger att anledningen till att han agerade så lugnt i den livsfarliga situationen är att han helt enkelt är en lugn kille.

– Men det här tar det nog till nästa nivå, säger Tuker Murray till Buzzfeed News.