Josefin hittade en igelkott – fastkilad i mugg

1 av 5
NYHETER

När Josefin Jonsson, 33, från Sävast i Norrbotten, var på väg hem från en middag, såg hon något som rörde sig på vägen. Det var en igelkott som hade fastnat med huvudet i plastmugg.

I onsdags kväll när Josefin Jonsson, 33, och hennes pojkvän var på väg hem till Sävast efter en middag, såg hon någonting som rörde sig över vägen. Det var en igelkott med huvudet i en plastmugg som försökte ta sig fram i blindo.

– Först trodde jag att den kanske var överkörd men när vi närmade oss den förstod jag att den levde och bestämde mig för att rädda den.

Josefin tog fram en filt och lyfte bort igelkotten från vägen.

– Sedan skyndade jag mig hem för att hämta en sax.

När hon kom tillbaka tog de med den lilla igelkotten till en skogsdunge där de försökte klippa bort muggen.

– Muggen satt riktigt hårt. Den var chockad och medtagen men till slut gjorde den ett litet skutt och borrade ned sig i barren. Då lämnade vi den där.

Har räddat igelkottar förut

Josefin berättar att hennes pojkvän tidigare har räddat igelkottar som fastnat med huvudet i skräp som vi människor kastar omkring oss i naturen.

– Jag hoppas att människor som ser det här förstår vilka konsekvenser det kan bli av att vi kastar skräp i naturen. Det är försvarslösa djur som råkar illa ut. Den här igelkotten kunde ha dött en plågsam död om vi inte hade hittat den. Jag vill verkligen uppmana människor att sluta kasta skräp.

ARTIKELN HANDLAR OM