Köpte ägg på Ica – fick nya familjemedlemmar

Foto: Privat
Familjen Wedin köpte ägg på Ica och födde fram livs levande kycklingar.
NYHETER

Familjen Wedin i Bjärsjölagård köpte ett tolvpack ägg på Ica och fick fram två levande kycklingar ur paketen.

– För tillfället bor de i en låda i barnens rum, säger Therese.

Therese och David Wedin, 29, i Bjärsjölagård hade läst sig till att man kan få kycklingar från vanliga ägg man köper i affären. De bestämde sig för att testa och for till affären för att köpa 24 stycken Ica-ägg, skriver Expressen.

– Man vill ju inte gärna tro att äggen man köper i affären ska vara befruktade, men så verkar det vara, säger Therese.

Familjen la äggen i en speciell äggkläckningsmaskin. Bara efter några dagar började det hända saker.

– Vi såg ganska snabbt att fem av äggen var befruktade. Efterhand följde vi fostrens utveckling och efter 20 dagar kläcktes två av äggen. De andra dog tyvärr i äggen, vilket inte är helt ovanligt, säger hon.

Therese och David lever med sina barn på en bondgård norr om Sjöbo och har höns sedan tidigare, men ut till hönsgården får inte de små liven flytta riktigt ännu.

– Det vore inte så snällt att släppa ut dem i kylan nu, det är inte direkt varmt i Skåne. Så för tillfället bor de i en låda i barnens rum. De gillar att vara med familjen och våra barn, Emil, 3, och Linnea, 2, älskar kycklingarna, berättar Therese och fortsätter:

– Kycklingarna är nästan tama, ibland somnar de i våra händer. Jättefina.

Från organisationen KRAV bekräftar man att det kan finnas tuppar bland värphönsen, bland annat för att få hönorna att gå ut mer, enligt Ystads Allehanda.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ica

Sjöbo