Prinsessan Madeleine om Chris-kritik: ”Han är en känsloperson”

Foto: ANDREAS BARDELL
Christ O´Neill och prinsessan Madeleine.

avAdam Westin

NYHETER

Prinsessan trivs bra i London men säger att det är en tidsfråga när familjen ska flytta hem till Sverige.

Madeleine tycker att det skrivs mycket tråkiga artiklar om Chris O’Neill, som fått vänja sig vid bevakningen i media.

– Han är mycket av en känsloperson, så det var lite svårt först, säger prinsessan Madeleine till Expressen.

Det är tidningen Expressen som träffat prinsessan Madeleine i London, i samband med en invigning av ett nordiskt barnbibliotek.

Sedan hösten 2015 har Madeleine bott i Englands huvudstad tillsammans med maken Chris O’Neill och barnen Leonore, 2 och Nicholas, 1.

Vill satsa på småbarnsåren

Det framkommer ibland kritik mot att prinsessan Madeleine inte representerar Sverige tillräckligt ofta.

– Det är klart att man blir ledsen av kritik, samtidigt som jag också förstår. Men nu har jag valt att verkligen satsa de här småbarnsåren på mina barn. Men det är klart, ju äldre de blir så vill jag göra fler officiella åtaganden, säger prinsessan Madeleine till Expressen.

Samtidigt framhåller Madeleine att hon inte uppbär ett heltidsapanage, utan får ersättning för de uppdrag som hon utför.

Prinsessan Madeleine säger att familjen trivs väldigt bra i London, även barnen trivs bra. Det är skönt att inte bli lika igenkänd som i Sverige, och Chris har sin ”business”.

– Men Chris gillar att vara i Sverige, han har många vänner där och han gillar den svenska kulturen och maten. Så jag tror absolut att vi kommer att hamna i Sverige till slut. Det är bara en fråga om när, säger prinsessan Madeleine i intervjun.

”Chris är en känsloperson”

Bilden av Chris O’Neill som en ”bad boy” är något som hon vill korrigera, hon säger att de har det ”så himla bra” som par. Själv är hon van vid att hårdbevakas i media, medan Chris har fått vänja sig.

– Han är mycket av en känsloperson, så det var lite svårt först. Men nu tycker jag att han hanterar det väldigt bra. Men det är ju en skillnad nu när vi bor här i London, för det blir ju inte samma tryck när man går ner på stan och gör något. Här känner ingen igen mig eller Chris, om man inte går i turistområdena, säger prinsessan Madeleine till Expressen.

Planerar barnbokskarriär

I intervjun framkommer också att prinsessan Madeleine har ett bokprojekt på gång. Hon vill inte säga exakt vad det handlar om men säger hemlighetsfullt att det är inom barnboksvärlden.

ARTIKELN HANDLAR OM