Hunden Donna blev överkörd – föraren smet från platsen

Foto: Privat
NYHETER

När Tina Hansen Andersson från Brösarp släppte ut sina hundar under onsdagskvällen blev en av dem överkörd. Föraren smet från platsen.

Det var under onsdagskvällen som Tina Hansen Andersson från Brösarp släppte ut hundarna på gården. Sedan vet hon inte riktigt vad som hände, men hennes bulldog Donna blev överkörd.

– Plötsligt knackade det på dörren. Där stod en man, en lastbilschaufför som hade sett hela förloppet. Jag hamnade i chock.

Mannen berättade att en bilist hade kört över hunden Donna och stuckit från platsen.

– Jag såg hur hon låg ute på vägen, men jag ville inte gå dit. Jag kunde inte se henne så.

”Vädjar om hjälp”

Under torsdagen har Tina ringt Agria, de bad henne att ta med Donnas kropp till en veterinär för att identifiera henne. Men då var hon redan begraven.

– Vem gör så med en överkörd hund? Jag kunde knappt vara med när vi skulle begrava henne. Jag fick hjälp av ett par kompisar.

Tina har haft kontakt med polisen som tagit emot en anmälan, däremot vill de ha mer vittnesuppgifter och har bett Tina att ta kontakt med lastbilschauffören som var på plats när olyckan inträffade. Nu vädjar hon till eventuella vittnen om hjälp.

– Jag kommer inte ihåg någonting. Jag vet inte vad han heter, jag har inget nummer. Det enda jag minns är att han körde en timmerbil. Han kanske bor här i närheten. Alla som såg någonting måste hör av sig. Att smita från en brottsplats är ett brott.

Enligt Agria djurförsäkring har man anmälningsplikt om man kör på en hund.

”Stanna bilen direkt för att se efter hur hunden mår. Du som bilförare har anmälningsplikt och är skyldig att anmäla olyckan till polisen. Bra att veta är också att du inte under några omständigheter har rätt att avliva hunden på plats för att förkorta dess lidande. Den bedömningen måste göras av polis eller veterinär. Många hundar som ser illa tilltygade ut kan räddas med rätt behandling”, skriver Agria djurförsäkring på deras hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Brott