Uppgifter: ”Offret pratade med vän i telefon när han sköts”

NYHETER

En av mördade männen i Kista ska enligt uppgift till Aftonbladet ha pratat med en vän i telefon.

Mannen ska enligt källan ha varit mitt uppe i samtalet när mördaren öppnade eld.

Personen han pratat med ska då ha ringt 112.

1 av 6

Det var under onsdagskvällen som två män sköts till döds i Kista. Männen hittades i en bil med svåra skottskador. De hade skjutits i huvudet på nära håll, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare.

Ett av de två mordoffren, en 26-årig man, var högt uppsatt inom den kriminella grupperingen ”Lejonen” i västra Stockholm, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Den andre mannen är en 20-åring hemmahörande i Stockholmsområdet.

Strax innan det började skjutas i Kista under onsdagskvällen ska en av de mördade männen ha inlett ett mobiltelefonsamtal, erfar Aftonbladet.

Träffades i huvudet

Mannen i bilen var mitt uppe i samtalet när han träffades i huvudet, uppger en källa med insyn i utredningen.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna om samtalet.

Kjell Lindgren, presskommunikatör på polisen i Stockholms län, säger att han inte har kännedom om några detaljer i ärendet men tillägger:

– Du kommer inte få några kommentarer om några specifika uppgifter i det här läget.

Missade samtal efter mordet

Andra uppgifter till Aftonbladet, från personer med insyn i utredningen av dubbelmordet, gör gällande att samma brottsoffer ska ha haft flera missade samtal på sin mobiltelefon.

Alla samtal ska ha kommit från samma telefonnummer, både före mordet och kort därefter.

Även detta ska, enligt poliskällor, vara ett viktigt spår i den pågående mordutredningen.

Inte heller uppgiften om de påstådda missade samtalen till den mördade mannens telefon vill polisen kommentera.

FAKTA

Fem mord på två dygn

  • 7 mars, 09.09: Polis larmas till Hallonbergen i Sundbyberg, nordväst om Stockholm. Där har flera personer tagit sig in i en lägenhet och huggit ihjäl en kvinna. Hennes man lyckades fly från bostaden, men gärningsmännen hann ikapp och mördade även honom. Enligt Aftonbladets uppgifter kommer polisen till platsen när angreppet mot mannen fortfarande pågår. Patrullen avlossar skott, men utan att träffa. Tre personer har anhållits för det misstänkta dubbelmordet.

  • 7 mars, 22.24: Rapporter kommer in om att en svårt skadad man anträffats i ett trapphus i Alby, söder om centrala Stockholm. Polis konstaterar att mannen är avliden, och det finns tecken på plats som gör att patrullen misstänker att han mördats.

  • 8 mars, 22.06: En person ser två skjutna män i en bil i Kista, norr om Stockholm. Männen har skjutits i huvudet på nära håll, enligt Aftonbladets uppgifter. En av dem avlider omedelbart efter skottlossningen, den andre dör på sjukhus. Vittnen ser en silverfärgad bil försvinna från platsen. Det ska vara ett av polisens hetaste spår i mördarjakten.