Polisen söker vittnen efter misstänkt våldtäkt

avAlexandra Carlsson Tenitskaja

NYHETER

Fyra män misstänks i helgen ha våldtagit en kvinna utanför en krog i Gävle.

Nu vädjar polisen om att de som varit i närheten ska höra av sig.

– Det är enda sättet som vi kan gå vidare i den här utredningen, säger Mikael Hedström som är presstalesman i region Mitt.

Våldtäkten ska ha skett mellan klockan 02 och 02.20, natten till söndag, mellan Kyrkogatan och Norra Strandgatan i Gävle, enligt polisen.

Inledningsvis tryckte tre män upp kvinnan mot en vägg och tog på hennes kropp på ett kränkande sätt. Senare anslöt ytterligare en man. Händelsen rubriceras som våldtäkt.

Vädjade om hjälp – folk gick förbi

Kvinnan vädjade om hjälp från förbipasserande – utan resultat. En av männen lugnade de som gick förbi med att säga att det var hans flickvän. En förklaring som de förbipasserande godtog – och hjälpte inte kvinnan.

– Detta inträffade ju utanför en krog, så man kan ju tänka sig att folk som passerade kanske inte befann sig i nyktert tillstånd. Jag har ju själv svårt att se att man skulle reagera på det sättet, men samtidigt är ju jag polis och vet hur folk kan bete sig på krogen. Men det är ju mycket tragiskt för det drabbade brottsoffret, säger Mikael Hedström.

Vill få in tips

Han uppmanar nu folk som befann sig i närheten av brottsplatsen den kvällen att höra av sig.

– Folk kanske känner sig skamsna över att de inte stannade och hjälpte till, men så ska man absolut inte känna. Vi är jättetacksamma för alla tips. Det är det enda sättet vi kan gå vidare i utredningen.

Var du i närheten av brottsplatsen i söndag? Ring och tipsa polisen på 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle

Brott