God kväll! Här är dagens toppnyheter

NYHETER

Haft fullt upp i dag och inte hållit stenkoll på nyhetshändelserna? Ingen fara – vi har bevakat dem åt dig. Här är dagens toppnyheter.

Foto: Noella Johansson/TT
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.

Nya smällen för AKB: fortsatt ras för Moderaterna

Väljarna fortsätter att fly från Anna Kinberg Batra. Moderaterna backar för sjätte månaden i rad och stödet är nu det lägsta sedan valet 2014, visar en ny mätning från Aftonbladet/Inizio. Samtidigt fortsätter Miljöpartiets kräftgång – de gröna skulle åka ur riksdagen om det var val i dag.
Läs hela artikeln
LENA MELLIN: Tiden håller på att rinna ut för S och M

Karlskogabo fälls för massavrättning i Syrien

Filmen från en massavrättning i Syrien ledde polisen till en 46-åring hemmahörande i Karlskoga. På filmen ses sju män med tydliga tortyrskador skjutas ihjäl när de ligger på marken. Nu döms Haisam Sakhanh, 46, till livstids fängelse för delaktighet i avrättningen.
Läs hela artikeln

Trumps vändning: Från rivstart – till totalt kaos

Donald Trump rivstartade – men har nu kraschat rakt in i väggen. De senaste dagarna har presidenten tvingats lägga sin agenda åt sidan för att i stället hantera en rad motgångar.
– Ännu en dag i paradiset, sa Trump uppgivet till reportar i går.
Läs hela artikeln

Foto: Anders Wiklund/TT

Förslag: Slipp söka bygglov för balkonger

Regeringen tar i dag beslut om ett förslag att förenkla plan- och bygglagen.
För villaägare blir konsekvensen att man i framtiden inte behöver ansöka om bygglov för mindre förändringar på huset.
– Det är tillbyggnader som balkonger, burspråk, eller skorsten som sticker upp från taket, säger bostadsminister Peter Eriksson.
Läs hela artikeln

Sverige återupptar militär kontakt med Ryssland

Efter annekteringen av Krim sa Sverige upp kontakten med Rysslands försvarsmakt. Men nu har Sverige återupptagit kontakterna på attachénivå. Beslutet fattades av ÖB och försvarsdepartementet.
– Vi ser att det finns ett behov av dialog med Ryssland i operativa syften, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten, till SvD.
Läs hela artikeln

Beslutet: Får fortsätta medicinera friska skidåkare

Norges skidförbund kan fortsätta att ge sina utövare astmamedicin. Praxisen kring medicineringen är i stort sett oklanderlig enligt rapporten från den grupp som är tillsatt att granska bruket, uppger NTB.
Men enligt rapporten, som presenterades i dag i Oslo, kan det finnas etiska dilemman.
Läs hela artikeln

Ryska modellen chockar med livsfara – för att få följare

Hon gör det galna för att få fler likes på Instagram. Se klippet här ovanför.
Se alla dagens mest sedda tv-klipp här


Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!