Kraftig brand i läkemedelsfabrik – giftig rök

NYHETER

En kraftig brand med giftig rök har brutit ut i ett reaktorrum på ett läkemedelsföretag i Södertälje.

Fyra personer, varav en brandman, ska ha skadats i samband med branden.

– Röken är väldigt giftig att andas in, säger Anna Westberg vid polisen.

Vid 11-tiden utbröt en brand i en tillverkningslokal på Tallvägen i Södertälje. Det är en stor behållare med lösningsmedel som brinner.

– Det är flera kubikmeter vi talar om, det är en stor behållare som brinner där inne, säger Per Hultman, brandingenjör vid Södertörns räddningstjänst.

Polisen uppger att branden startat i ett reaktorrum.

Det finns många andra brandfarliga kemikalier i lokalen. Därför har brandkåren inlett en stor insats för att förhindra spridning.

– Vi är där med 25 man nu från fyra olika brandstationer, säger Per Hultman, brandingenjör vid Södertörns räddningstjänst.

Lokalen har evakuerats, det ska inte finnas några personer kvar, enligt räddningstjänsten.

Vid 12.30-tiden uppgav polisen att fyra personer skadats i samband med branden. En av de skadade ska vara en brandman. Man hade till en början inga närmare detaljer om vilka skador det rörde sig om.

På grund av branden dirigerade polisen om trafiken vid området och evakuerade närliggande byggnader. I området finns många andra industrilokaler.

– Röken är väldigt giftig att andas in. Om branden sprider sig till fler byggnader kan man behöva stänga av E4 och tågtrafik, men det är för tidigt att säga, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral.

Enligt polisen har Hertig Karls väg och Uthamnsvägen hittills spärrats av på grund av branden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder