Vann storvinst på lotto – efter skilsmässa

Foto: PA PHOTOS PA WIRE
NYHETER

Nyskilda Beverley Doran, 37, från Shipley i England, vann 14,5 miljoner pund på Euromillions i fredags. Hennes ex-man får inte ett öre.

Beverley Doran från Shipley i England, hade precis skiljt sig och sagt upp sig från jobbet för att ta hand om sina två barn med autism, när hon vann 14 miljoner pund (162 miljoner kronor) på Euromillions. På en presskonferens där vinsten blev offentliggjord, gjorde hon klart för alla att hennes första prioriteringar var att skaffa ett nytt hem åt henne och barnen, hjälpa sin gamla mamma och se till att hennes ex inte får ett enda öre.

För Beverley som haft det kämpigt ekonomiskt under en längre tid var vinsten svår att ta in.

– Det tog lång tid att låta det sjunka in. Jag hoppade ur sängen och sprang in till min sons sovrum och skrek att jag är en miljonär, säger hon till Mirror.

Sonen hade lite lättare för att ta åt sig av miljonbeloppet och bad direkt om tre miljoner och en ny telefon.

– Det är överväldigande att inte behöva kämpa igen... Jag går bara omkring och väntar på att någon ska spräcka hål på min bubbla, säger hon.

”Kommer inte behålla allt själv”

Så fort nyheten hade lagt sig ringde hon och avsade sig sina bidrag, beställde flytthjälp och bjöd en vän på en hotellhelg i Harrogate där de åt god mat och drack dyrt vin.

– Jag är inte van vid att lägga pengar på mig själv, allt har gått till barnen. Jag vet fortfarande inte vad jag ska spendera pengar på eller vem jag ska hjälpa, men jag kommer inte behålla allt för mig själv, säger hon.

Men ex-maken hur givmild som helst kommer hon inte att bli. Ex-maken blev tidigt meddelad om att han inte kommer få se ett öre av vinsten. Däremot verkar han inte deppa ihop totalt, till tidningen Mirror berättar han hur glad han är för Beverlys skull.

– Jag är jätteglad för hennes skull. Det är inte mina pengar. Nu är barnens ekonomiska framtid säkrad.

ARTIKELN HANDLAR OM

England